Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλάβρυτα: Η Κλειτορία «φωνάζει» για το δίκτυο ύδρευσης – Οι πολλές βλάβες ζητούν αντικατάσταση | Ειδήσεις
Καλάβρυτα: Η Κλειτορία «φωνάζει» για το δίκτυο ύδρευσης - Οι πολλές βλάβες ζητούν αντικατάσταση | Ειδήσεις

Καλάβρυτα: Η Κλειτορία «φωνάζει» για το δίκτυο ύδρευσης – Οι πολλές βλάβες ζητούν αντικατάσταση | Ειδήσεις


Σημαντικά σημάδια φθοράς έδειξε φέτος το καλοκαίρι το δίκτυο ύδρευσης της Κλειτορίας, με τους κατοίκους της περιοχής να μένουν σε τουλάχιστον πολλές περιπτώσεις για ώρες χωρίς νερό, εν μέσω θερινής περιόδου που οι επισκέπτες είναι αυξημένοι.

Στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, τα αντανακλαστικά του Δήμου ήταν άμεσα και τα συνεργεία έσπευσαν στις βλάβες για να τις επιδιορθώσουν, όμως αναδείχθηκε ότι το απαρχαιωμένο δίκτυο ζητά αντικατάσταση.

Το τελευταίο πρόβλημα σημειώθηκε την Τετάρτη, όπου κεντρικός αγωγός στην Κλειτορία άφησε χωρίς νερό τον οικισμό και τα γύρω χωριά. Αυτό που αναδείχθηκε είναι ότι χρειάζεται έργο αντικατάστασης του δικτύου, αλλά και χαρτογράφηση. Ενα μέρος των υδρευτικών δικτύων στο κέντρο της Κλειτορίας παραμένει μέχρι σήμερα αποτελούμενο από σωληνώσεις παλαιού τύπου κατασκευασμένες από αμίαντο, υλικό το οποίο έχει οριστεί καρκινογόνο και έχει απαγορευτεί η χρήση του από τη δεκαετία του ‘80.

Στην Κλειτορία, εκτιμούν πως το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί το προσεχές διάστημα από το Δήμο και την Περιφέρεια, ώστε να εκτελεστεί έργο αντίστοιχο με αυτό που γίνεται εντός Καλαβρύτων και έχει παρουσιάσει πρόσφατα η «Π». Ο Δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό εντός της πόλης ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Αυτή την εποχή «τρέχουν» οι διαγωνιστικές διαδικασίες και με βάση την προκήρυξη του έργου θα χρειαστούν 8 μήνες για την αντικατάσταση του δικτύου από τη μέρα υπογραφής της σύμβασης.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: