Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Καναδάς: Έρευνα της αστυνομίας σε γηροκομείο
Καναδάς: Έρευνα της αστυνομίας σε γηροκομείο

Καναδάς: Έρευνα της αστυνομίας σε γηροκομείοΗ αστυνομία του Κεμπέκ διεξάγει έρευνες σε έναν οίκο ευγηρίας όπου 31 ηλικιωμένοι πέθαναν από τις 13 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της επαρχίας αυτής του Καναδά, ο Φρανσουά Λεγκό, χαρακτηρίζοντας «αποκρουστική» την κατάσταση.

«Νομίζω ότι δεν είναι αποδεκτός ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους γηραιότερους στο Κεμπέκ», είπε ο Λεγκό, εμφανώς συγκινημένος, κρίνοντας ότι υπήρξε «σοβαρή αμέλεια» εκ μέρους της διεύθυνσης του ιδιωτικού ιδρύματος.

Στο γηροκομείο Herron, στο Ντορβάλ, στα προάστια του Μόντρεαλ, διαμένουν 150 ηλικιωμένοι. Από τους 31 θανάτους, οι πέντε αποδίδονται στον κορωνοϊό, όμως είναι άγνωστα τα αίτια για τους υπόλοιπους 26.

Στις 26 Μαρτίου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ένας από τους ενοίκους του Herron, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 και πέθανε λίγο αργότερα. Τρεις ημέρες μετά, αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας του δυτικού Μόντρεαλ πήγαν στο γηροκομείο όπου διαπίστωσαν «σοβαρά προβλήματα» αλλά και ότι «σημαντικό μέρος του προσωπικού είχε εγκαταλείψει το κέντρο», εξήγησε ο Λεγκό. Οι υγειονομικές υπηρεσίες έστειλαν δικό τους προσωπικό για να φροντίσει τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας δεν συνεργάστηκε με τις αρχές και μόλις το βράδυ της Παρασκευής οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους φακέλους των ενοίκων. Τότε ανακάλυψαν πόσο μεγάλος ήταν ο αριθμός των θανάτων.

Ο Λεγκό είπε επίσης ότι με αυτήν την αφορμή θα ελεγχθούν και τα 40 ιδιωτικά ιδρύματα για ηλικιωμένους που λειτουργούν στο Κεμπέκ. «Το χρωστάμε στους ηλικιωμένους μας να τους νοσηλεύουμε με αξιοπρέπεια», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Έλληνα στη Σουηδία – «Με αντιμετώπισαν σαν λεπρό»

Κορωνοϊός – Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα από την ιχνηλάτηση επαφών του 25χρονου

Κορωνοϊός – Καθηγητής MIT: Με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: