Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Καταιγιστικά πυρά ήταν η ελληνική απάντηση σε τουρκική προβοκάτσια στο Καστελόριζο!

Καταιγιστικά πυρά ήταν η ελληνική απάντηση σε τουρκική προβοκάτσια στο Καστελόριζο!

Ένα επεισόδιο ελληνοτουρκικής εμπλοκής φέρνει στο φως της δημοσιότητας χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελληνικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής και των ειδικών δυνάμεων, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Στρογγύλης, προς την Μεγίστη δύο ταχύπλοα σκάφη, όπου το ένα ακολουθούσε σε απόσταση το άλλο.

Έσπευσαν σε αναχαίτιση του ενός σκάφους, του ζήτησαν να σταματήσει και τότε αυτό επιτέθηκε κατά του ελληνικού με προφανή στόχο τον εμβολισμό του.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους απέφυγε τον εμβολισμό και έσπευσε σε καταδίωξη του τουρκικού με την έναρξη βολών πολυβόλου.

Το δεύτερο τουρκικό σκάφος που ακολουθούσε, απομακρύνθηκε από την περιοχή και προσέγγισε σε τουρκικό λιμένα στην μικρασιατική ακτή, όπου εδρεύουν σκάφη των τουρκικών δυνάμεων.

Ακολούθησε απηνής καταδίωξη του πρώτου τουρκικού σκάφους με συνεχείς ριπές πολυβόλου και τελικά ακινητοποιήθηκε. Μέσα βρέθηκαν 11 αλλοδαποί και ο 33χρονος χειριστής του, του οποίου η εθνικότητα ερευνάται. Στην περιοχή έχει σπεύσει μία κανονιοφόρος του ΠΝ. Ανάλογη επιχείρηση έχει γίνει στην περιοχή (νήσο Ρω) το 2009.

Οι Τούρκοι φαίνεται να δοκιμάζουν την ταχύτητα αλλά και τη σφοδρότητα της ελληνικής αντίδρασης. Να θυμίσουμε ότι σε λίγο καταφθάνει στην περιοχή το ερευνητικό Oruc Reis συνοδευόμενο από μεγάλο αριθμό τουρκικών πολεμικών πλοίων…

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του iliakanea.gr με το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή της τουρκικής αιφνιδιαστικής κίνησης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: