Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κατάκολο: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία

Κατάκολο: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία

Με 28 μονάδες αίματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών στη χθεσινή αιμοδοσία στο Κατάκολο. Ηταν η 37η κατά σειρά αιμοδοσία που οργανώθηκε από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κατακόλου, ενός από τους πιο δραστήριους συλλόγους στην περιοχή μας.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες αιμοδότες προσήλθαν και έδωσαν αίμα συγκεντρώνοντας 28 πολύτιμες ,λόγω των συνθηκών, φιάλες που θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κατακόλου και πρόεδρος του Συλλόγου αιμοδοτών Κατακόλου π. Παναιώτης Αθανασόπουλος ανέφερε:

«Με τις ευλογίες του σεβασμιότατου κκ. Γερμανού πραγματοποιούμε την 37η εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία μας συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο που ξεκινήσαμε πριν από 20 χρόνια. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος και να στηρίξουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη για αίμα.

Παρά τις συνθήκες της πανδημίας η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών και κυρίως νέων ανθρώπων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και αυτό δίνει και σε εμάς δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Πρέπει όλοι οι νέοι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να ευαισθητοποιηθούν, να γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες και έτσι θα υπάρχει και επάρκεια αίματος και οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα θα κινδυνεύουν λιγότερο.

Ο σύλλογος μας πέρα από τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες τις οποίες κάνει όποτε το νοσοκομείο χρειάζεται αίμα εμείς είμαστε παρόντες και βοηθάμε με τον καλύτερο τρόπο».

Η γιατρός του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη ανέφερε:

« Σήμερα στο Κατάκολο οι αιμοδότες, πιστοί στο καθήκον τους δίνουν αίμα και προσφέρουν ζωή στο συνάνθρωπο τους. Η πράξης της αιμοδοσίας είναι μία πράξη με την οποία βοηθάμε τον κόσμο έμπρακτα. Καλούμε όλο τον κόσμο 18-65 ετών που είναι καλά στην υγεία τους να δώσουν λίγο από το αίμα τους, γιατί με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ζωή. Στην αιμοδοσία μας τηρούνται όλα τα μέτρα για να προφυλαχτούμε από τον κορωνοϊο. Η αιμοδοσία Πύργου λειτουργεί άψογα με το προσωπικό εκπαιδευμένο και έμπειρο και περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: