Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Καταστροφές σε μήλα στη Ζαγορά, ροδάκινα στο Βελβεντό, σιτηρά, βαμβάκια στη Λάρισα, ελαιώνες στη Χαλκιδική
Καταστροφές σε μήλα στη Ζαγορά, ροδάκινα στο Βελβεντό, σιτηρά, βαμβάκια στη Λάρισα, ελαιώνες στη Χαλκιδική

Καταστροφές σε μήλα στη Ζαγορά, ροδάκινα στο Βελβεντό, σιτηρά, βαμβάκια στη Λάρισα, ελαιώνες στη Χαλκιδική


Η περιοχή της Ζαγοράς στο Πήλιο, ο Βελβεντός στην Κοζάνη, οι δήμοι Κιλελέρ και Νίκαιας στη Λάρισα, η Υπέρεια στα Φάρσαλα, η Δεσκάτη στα Γρεβενά και η Γαλάτιστα στη Χαλκιδική γράφουν αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες ζημιές, περιμένοντας με το πρώτο φως της ημέρας τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα η καταγραφή.   

Βελβεντός Κοζάνης

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες και δενδροκαλλιεργητές του Βελβεντού από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Η πρώτη αποτίμηση, με στοιχεία που συνέλεξε ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού, αναφέρει ότι έχει καταστραφεί η παραγωγή στο 70% του αγροκτήματος, ενώ έχουν υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές οι δενδροκαλλιέργειες που θα επηρεαστεί ακόμη και η παραγωγή της περιοχής για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το σύνολο της παραγωγής του Βελβεντού μέσω των συνεταιρισμών του εξάγεται κυρίως στις αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας και αυτό που φοβούνται τώρα οι συνεταιριστές της περιοχής είναι ότι λόγω της μειωμένης παραγωγής δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους σε μια αγορά όπου υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα της παραγωγής.

Μοσχοχώρι Λάρισας

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγη ώρα το Μοσχοχώρι στη Λάρισα και στην προέκταση της εθνικής οδού από τα διόδια μέχρι το Νέο Περιβόλι (Καρυές, Μύρα, Νέα Λεύκη και όρια Νίκαιας). Το χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε βιομηχανική τομάτα, κριθάρι, βαμβάκια, περιβόλια και σιτηρά, αλλά και σε μηδική, ψυχανθή.

Όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Χονδρονάσιοςτο επίκεντρο ήταν το Μοσχοχώρι, αλλά η χαλαζόπωση έπιασε μία μεγάλη ακτίνα, χωρίς να καταστεί δυνατό να γίνει το απόγευμα μία πρώτη εκτίμηση της ζημιάς, καθώς οι δρόμοι στην περιοχή εγιναν απροσπελαστοι από τη λάσπη

Υπέρεια Φαρσάλων

Νωρίτερα το μεσημέρι γύρω στις 2.00 είχαμε χαλαζόπτωση για 10 περίπου λεπτά στην περιοχή των Φαρσάλων κατά μήκος του Ενιππέα και στα όρια με την Π.Ε. Καρδίτσας. Το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής τομάτας, καλαμποκιού και σιτηρών σε Υπέρεια και Ευύδριο. Το επίκνετρο ήταν στην Υπέρεια.

Δήμος Ζαγοράς

Ισχυρή χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε στο Ανατολικό Πήλιο προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην παραγωγή. Ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου κ. Κουτσάφτης δήλωσε πως το χαλάζι ξεπέρασε σε ύψος τα πεζοδρόμια. Ο κ. Κουτσάφτης τόνισε  ότι η μηλοκαλιέργεια υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές  και η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.Οι εικόνες του Αγροτικού Συλλόγου είναι αποκαλυπτικές της καταστροφής . Το χαλάζι έπεφτε ασταμάτητα για 45 λεπτά σε Πουρί, Ζαγορά και Μακρυρράχγη και συνεργεία του ΕΛΓΑ θα βρίσκονται στην περιοχή σε δύο ημέρες.

Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπληξε σήμερα περιοχές της Χαλκιδικής. Από τον Πολύγυρο μέχρι την Γαλάτιστα και το Βάβδο, την Ορμύλια, την Γερακινή, τον Άγιο Μάμα και τα Σήμαντρα οι καλλιεργητές μετρούν τις πληγές τους.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: