Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κάτω 30% το πλαφόν αποδόσεων ειδικής βάμβακος για κομμένους
Κάτω 30% το πλαφόν αποδόσεων ειδικής βάμβακος για κομμένους

Κάτω 30% το πλαφόν αποδόσεων ειδικής βάμβακος για κομμένους


Η ευελιξία αυτή αφορά κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Ιανό το περσμένο φθινόπωρο και λόγω των χαμηλών ή και μηδενικών αποδόσεων δεν πιστώθηκαν την ειδική ενίσχυση βάμβακος του 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση μειώνει από 20% που ίσχυε κατά 30% το όριο των αποδόσεων που προκύπτει από τον μέσο όρο πενταετίας ανά περιφερειακή ενότητα.

Πλέον, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και σταλούν τα πορίσµατα στον Οργανισµό Πληρωµών αναμένεται ότι θα τρέξει µια συµπληρωµατική πληρωµή, ενδεχομένως μέσα στον Ιούνιο για την ειδική ενίσχυση στους βαµβακοπαραγωγούς, που επλήγησαν από τον Ιανό και δεν έπιασαν το πλαφόν των απαραίτητων κιλών.

Μάλιστα, σε συνάντησή του με τη βουλευτή Λάρισας Ν∆ Στ. Μπίζιου, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος τη διαβεβαίωσε προ ολίγων ημερών ότι «οι βαµβακοπαραγωγοί που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανό δεν θα χάσουν την συνδεδεµένη ενίσχυση ακόµη και αν δεν πέτυχαν το πλαφόν των 260 κιλών ανά στρέµµα». Ο κ. Λυκουρέντζος δεσµεύτηκε, επιπλέον, ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καµία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για το 2021», ενώ όσον αφορά τις πρόσφατες καταστροφές στα επιτραπέζια και βιοµηχανικά αχλάδια στον Τύρναβο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «µόλις ο ΕΛΓΑ λάβει το πόρισµα της αυτοψίας, θα ξεκινήσει άµεσα τη διαδικασία»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: