Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κατρίνης: «Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μείνει ζωντανή η οικονομία»

Κατρίνης: «Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μείνει ζωντανή η οικονομία»

ΠαρέμβασηΜιχάλη ΚατρίνηστηΒουλή

Την πρωτοφανήκίνηση να ανακοινώσειτην αναστολή πλειστηριασμών η ΕλληνικήΈνωσηΤραπεζών, μετηνκυβέρνηση να έρχεται δεύτερη, ανέδειξεμε παρέμβασήτουστηΒουλή ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στηνομιλία του ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισεότιτο πάγωμα των πλειστηριασμώνείναι ασφαλώς αναγκαίοώστε να μηκινδυνεύσει η πρώτη κατοικία τωνευάλωτων δανειοληπτών, όμωςούτεστα δέκα χρόνια τηςοικονομικήςκρίσηςδεν ανακοινώθηκεκοινωνικόμέτρο που να αφορούσε και τιςτράπεζες από τιςίδιεςτιςτράπεζες.

Αναφερόμενοςστηνέλλειψηρευστότητας που ταλανίζειτην αγορά, ο κ. Κατρίνηςσημείωσεότι πρέπει η κυβέρνηση να συνεργαστείμετιςτράπεζες και για τηνενίσχυσητηςρευστότητας στιςμικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η κατάστασηείναι πλέον ασφυκτική.

Σχετικάμετις προτάσειςτουΚινήματοςΑλλαγήςγια την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξητηςοικονομίας ο κ. Κατρίνηςτόνισεότιοι πόροι από τα Ευρωπαικά Ταμεία μπορούν να αποτελέσουνμεγάληευκαιρία για τηχώρα τα επόμενα χρόνια, αρκεί η αξιοποίησήτους να γίνειμε βάσηένα ολοκληρωμένοσχέδιο ανάκαμψης πουδεν θα αφήνεικάνεναν πίσω.

Ο κύριος Κατρίνηςδήλωσε:

« Στο Κίνημα Αλλαγής καταθέτουμε στοχευμένες προτάσεις για να μείνει η κοινωνία όρθια και η οικονομία ζωντανή. Αντίθετα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται επικοινωνιακά σε θέματα ζωτικής σημασίας αφού ο πρωθυπουργός περίμενε τη ΔΕΘ για να εξαγγείλει το πάγωμα των πλειστηριασμών, αδιαφορώντας μέχρι τη τελευταία στιγμή για την αγωνία τωνπιο ευάλωτων δανειοληπτών. Η πραγματική οικονομία αναστενάζει. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση να δράσει άμεσα για την ελαστικοποίηση των αυστηρών κριτηρίων που έχουν επιβάλει οι τράπεζες για χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ αντί να τα αποδέχεται μοιρολατρικά αφήνοντας αβοήθητους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες.»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: