Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κίνηση υψηλότερα επιχειρεί το Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές «τσεκάρουν» οι αγοραστές

Κίνηση υψηλότερα επιχειρεί το Χρηματιστήριο


Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, υψηλότερα συνεχίζουν DAX, CAC κ.α. με τα futures στην Νέα Υόρκη να “γυρίζουν” σε θετικό πρόσημο.

Το κατά πόσον οι ελπίδες για συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας είναι βάσιμες ή όχι θα επιβεβαιωθεί (ή όχι ) στη συνέχεια ωστόσο είναι μία από τις αφορμές, που ωθεί τους αγοραστές να ενεργήσουν λ.χ. 0,73% υψηλότερα στις 14.434 μονάδες για τον DAX στην Φρανκφούρτη. Στην Wall Street στην προθεσμιακή για τον S&P500 οι τιμές “δείχνουν” από 0,34% και τις 4.467 μονάδες σε μία σημαντική αλλαγή τάσης, την τελευταία ώρα.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές είχαν το έναυσμα για να ξεκινήσουν από τις 864,15 μονάδες, να ανέβουν λίγο με ενθαρρυντική ένδειξη την ταχύτερη ροή εντολών απ’ ότι στο αντίστοιχο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης. Ρυθμός που αν και πρώϊμα δεν παραπέμπει στα 96 εκατ. (μέσο όρο προηγούμενης εβδομάδος) αλλά ούτε στα χθεσινά χαμηλά των 43 εκατ. (μικρότερος τζίρος 51 συνεδριάσεων).

Επίσης ενθαρρυντική η πρόταξη μετοχών/εισηγμένων πέραν του τραπεζικού κλάδου, με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στις πρώτες 2 θέσεις της σχετικής κατάταξης. Αποτέλεσμα η αντίδραση του FTSE25 προς τις 2.080 μονάδες, με το θετικό ενδεχόμενο να παραπέμπει σε επαναφορά πάνω από τις 2.100 μονάδες (σε “κλείσιμο” Πέμπτης).

Στα 16,60-16,90 οι εντολές στη μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,48-12,65 στον ΟΠΑΠ με αυξημένη κινητικότητα εν όψει της ανακοίνωσης μεγεθών 2021 (μερίσματος κ.λ.π).

Εθνική, Eurobank, Alpha Bank ακολουθούν, επίσης με αγοραστές και τον ΔΤΡ στις 616 (0,92%) με ανοδική τάση σε διάστημα εβδομάδος.

Ακολουθεί η Quest με την προσφορά να μαζεύεται από τα 6,08 ευρώ, έπονται δε Πειραιώς, Mytilineos, Lamda Development, Cenergy, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με αγοραστές.

Ικανοποιητική η εικόνα για το ευρύτερο μέρος της αγοράς, με 44 μετοχές στο συν έναντι 14 στο μείον και 102 χωρίς μεταβολή.

Βραχυπρόθεσμα- για την ημέρα- η επιβεβαίωση των 850 μονάδων δίνει την ευχέρεια στους αγοραστές να ενεργήσουν επιλεκτικά, ακολουθώντας τακτική stock picking σε επί μέρους μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένων mid caps. Autohellas, Cenergy, Τεχνική Ολυμπιακή, Intrakat, EpsiloNet, Fourlis είναι ενδεικτικές περιπτώσεις.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: