Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Κιβωτός του Κόσμου» – Μυστήρια πράγματα με τις αναδοχές παιδιών: Απέρριπταν γονείς που πληρούσαν τα κριτήρια
«Κιβωτός του κόσμου»: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση – Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ

«Κιβωτός του Κόσμου» – Μυστήρια πράγματα με τις αναδοχές παιδιών: Απέρριπταν γονείς που πληρούσαν τα κριτήριαΆνθρωποι που φέρονται να σχετίζονται με τον πατέρα Αντώνιο, καρπώνονταν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις

Μπορεί η «Κιβωτός του Κόσμου» να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των μαζικών καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές κατά ανηλίκων, όμως το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία που ενδέχεται να στοιχειοθετήσουν ένα νέο σκάνδαλο που σχετίζεται με τις αναδοχές παιδιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real News», οι υπεύθυνοι της Κιβωτού του Κόσμου φέρονται να απέρριπταν δεκάδες αιτήσεις από ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς και πληρούσαν τα κριτήρια. 

Αντίθετα, άνθρωποι που φέρονται να σχετίζονται με την οργάνωση και τον πατέρα Αντώνιο, είχαν γίνει ανάδοχοι παιδιών από τις δομές και καρπώνονταν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κοινωνικοί λειτουργοί της Κιβωτού του Κόσμου απέρριπταν τα αιτήματα αναδοχής, προβάλλοντας κάθε φορά και διαφορετική δικαιολογία.

Στη σχετική πλατφόρμα (www.anynet.gr), όμως, παρατηρήθηκαν ελλείψεις, σφάλματα και παρατυπίες στα στοιχεία που καταχωρούσαν τα ιδιωτικά ιδρύματα, μεταξύ αυτών και η Κιβωτός του Κόσμου. Τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκαναν τον σχετικό έλεγχο και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Παράλληλα, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ένας 34χρονος συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου, παρουσιάζεται ως ανάδοχος ενός 4χρονου κοριτσιού από την Κιβωτό του Κόσμου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλοί εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν πληρούσε τα κριτήρια, πλην όμως, καρπώθηκε το επίδομα που χορηγείται στους ανάδοχους γονείς από το κράτος και ξεκινά από τα 325 ευρώ.

Επιπλέον, τονίζεται πως οι περισσότεροι φορείς σαν την Κιβωτό του Κόσμου φέρονται να είναι πολέμιοι της αναδοχής. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να εμφανίζουν πολλά φιλοξενούμενα παιδιά, έτσι ώστε να προσελκύουν ολοένα και περισσότερες δωρεές από ανθρώπους που θεωρούν ότι θα βοηθήσουν δωρίζοντας χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό αγαθό.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: