Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κοινωνικό Φροντιστήριo Πύργου: Τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές-εκπαιδευτικού
Κοινωνικό Φροντιστήριo Πύργου: Τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές-εκπαιδευτικού

Κοινωνικό Φροντιστήριo Πύργου: Τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές-εκπαιδευτικούΓια άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πύργου επιβράβευσε την μεγαλύτερη μορφή εθελοντισμού και με μια λιτή και σεμνή τελετή ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τίμησε τους εκπαιδευτικούς-εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της πόλης, που φέτος μπαίνει στον δέκατο χρόνο λειτουργίας και προσφοράς του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχθηκε τον “πρωτεργάτη” του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Χρήστο Αθανάσουλα και τους καθηγητές και μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου, τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο του γραφείου εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένο, τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Γιώργο Καραστέργιο και τον γεν.γραμ. του δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις για το έργο και την προσφορά τους.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε πως «Η πράξη σας είναι άξια συγχαρητηρίων. Είναι πράξη θεάρεστη που υποδεικνύεται από τον κοινωνικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Σε όλες τις εποχές εκείνο που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη αποστολή είναι η αλληλέγγυα στάση. Δύναμη στον άνθρωπο είναι η γνώση και η παιδεία.

Ως Δήμος έχουμε δώσει προτεραιότητα σε ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής και στηρίζουμε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη όλες τις συλλογικότητες και τις μορφές κοινωνικού αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι οι μεγάλες αξίες δεν πρέπει να φεύγουν μαζί με τους ανθρώπους που τις υπηρέτησαν. Είμαστε μαζί σας σε ότι χρειαστείτε. Τέτοιες δομές με όρους κοινωνίας, επειδή έρχονται ακόμη πιο δύσκολες εποχές, θα είναι απαραίτητες».

«Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς!»…

Απευθυνόμενος στους καθηγητές, ο ιδρυτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και εκπαιδευτικός Χρήστος Αθανάσουλας, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες ακόμη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ μπροστά τους “ανοίγονται” νέες προκλήσεις. Παράλληλα τόνισε πως για την φετινή χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου διαθέτει περί τους 20 καθηγητές και χρειάζεται ακόμα 15. «Χρειαζόμαστε, έστω για 2 ώρες την εβδομάδα, μαθηματικούς, φιλόλογους, φυσικούς, χημικούς, προγραμματιστές…οικονομολόγους. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς! Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 698 698 7982 και 697 257 3602 και 26210 20551 ή ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]»

Ο κ. Παπαδημητρίου συνεχάρη τους καθηγητές που, όπως είπε “ αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας, προκειμένου να συνδράμετε με τις γνώσεις σας σε μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τις μαθησιακές τους ανάγκες σε φροντιστήρια ή σε ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτή η πράξη σας αποδεικνύει ότι έχετε υψηλό φρόνημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Δήμος Πύργου είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε ανάγκη σας».

Για το σημαντικό έργο του εθελοντισμού μίλησε ο κ. Πλεμμένος ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του καθώς με πολλούς από τους παρευρισκόμενους έχει συνεργαστεί στο γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πύργου.

Για την εθελοντική τους προσφορά τιμήθηκαν συνολικά 32 εκπαιδευτικοί – ο ένας εκ των οποίων επιθυμεί την ανωνυμία του-μεταξύ των οποίων οι: Μαρία Μπίρμπα (φυσική), Λάμπρος Παρασκευόπουλος (Φυσική), Γεωργία Νικολακοπούλου (Χημεία), Ανδρέας Μισύρης (Μαθηματικά), Ιωάννης Παπαντώνης (Μαθηματικά), Αφροδίτη Πανουτσοπούλου (Μαθηματικά), Ανδρέας Τριαντόπουλος (Μαθηματικά), Νεκτάριος Φυτανίδης (Μαθηματικά & συντονιστής), Γωγώ Ξενογιαννοπούλου (Κοινωνιολογία & συντονίστρια), Χρήστος Αθανάσουλας (Αρχές Οικ. Θεωρίας & συντονιστής), Ιουλία Κόλλια (Ανατομία-Υγιεινή), Χρήστος Χριστόπουλος (Σχέδιο), Ελένη Παναγιωτακοπούλου (Αγγλικά), Αντώνης Πικέας (Γαλλικά), Διονύσης Κουμπάτης (Ηλεκτρονικά), Ιωάννα Δαμασκοπούλου (Φιλόλογος), Τάκης Δόξας (Φιλόλογος), Χρυσαυγή Καλαμπόκα (Φιλόλογος), Χαρά Κοτσώνη (Φιλόλογος), Ρεβέκα Κρεστενίτη (Φιλόλογος), Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου (Φιλόλογος), Φωτεινή Παπαδημητρίου (Φιλόλογος), Βασιλική Σεϊντή (Φιλόλογος), Κατερίνα (Νίνα) Τουμπέκη (Φιλόλογος), Γιώτα Τσαγκαρουσιάνου (Φιλόλογος), Ελένη Κακάμπουρα (Φιλόλογος), Μάκης Κόκκαλης (Γυμναστής), Χαρά Κουτσούνη (Γυμνάστρια), Γιάννης Παλαιολόγος (Γυμναστής), Μαρία Αγαλιώτη (Φιλόλογος και γραμματεία), Γιάννης Σαργέντης (Κοινωνικός Λειτουργός και γραμματεία).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: