Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κοινότητα Κωφών Πάτρας: «Αποκαλύψεις» και «πόλεμος» μεταξύ αναπήρων για ένα κτίριο | Ειδησεις
Κοινότητα Κωφών Πάτρας: «Αποκαλύψεις» και «πόλεμος» μεταξύ αναπήρων για ένα κτίριο

Κοινότητα Κωφών Πάτρας: «Αποκαλύψεις» και «πόλεμος» μεταξύ αναπήρων για ένα κτίριο | Ειδησεις


Εκπληξη και έκτακτη συνεδρίαση προκάλεσε στους ανθρώπους της Κοινότητας Κωφών Πάτρας, το δημοσίευμα της «Π» με τις έντονες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕK) Αχαΐας, οποίος εξέφραζε θλίψη για την αδιαφορία όλων, όπως βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμου Πατρέων και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ειδικό σχολείο και τις ανάγκες στέγασης 106 μαθητών ΑμεΑ.

Σε επιστολή, που εστάλη στην «Π», αρχικά υπενθυμίζει ότι οι υπεύθυνοι του ΕΕΕEΚ, το 2002 ζήτησαν από το Ιδρυμα Κωφών Βαρηκόων να τους παραχωρήσει – «καλή τη πίστη» – λίγα τετραγωνικά για να στεγαστεί προσωρινά, όχι πάνω από 3 χρόνια και τότε πήραν 4 αίθουσες λέγοντας πως «είναι αρκετές», αλλά έχουν περάσει 20 έτη κι ακόμα είναι μέσα χωρίς να έχουν κάνει καμία προσπάθεια μεταστέγασης τους ή κατασκευής σύγχρονου Διδακτηρίου.

Ειδικά για τον Σύλλογο Γονέων η Κοινότητα Κωφών υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει κάτι και το μόνο που θέλουν στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας είναι να πάρουν το Ιδρυμα Κωφών, με τις φιλικές σ’ αυτούς Κυβερνήσεις, αλλά και να μπαίνουν εμπόδιο για να αναπτυχθεί αυτό τοπικά».

Ο υπογράφων την επιστολή Μίμης Σκαναβής, αναφέρει πως πριν από 13 χρόνια, πάλι με φιλική τους Κυβέρνηση, κατάφεραν να υπογράψουν χρησιδάνειο με το Ιδρυμα Κωφών για τους χώρους που στεγάζονται τώρα, που έχει λήξει από το 2012 και θα ‘πρεπε να έχουν φύγει, αλλά και βάση νόμου θα μπορούσε να τους γίνει έξωση, κάτι που όμως το Ίδρυμα δεν έκανε. «Εχουν περάσει 10 χρόνια και δεν έχουν φύγει. Παρά μόνο ζητούν εις βάρος των Κωφών. Ζητούν το υπόγειο του κτιρίου που φιλοξενούνται με «το έτσι θέλω», που όμως ήδη το χρησιμοποιούν για Γυμναστήριο και Εργαστήρια Γεωπονίας – Κτηνοτροφίας. Ποιον κοροϊδεύουν;» σημειώνει ο κ. Σκαναβής.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Στον χώρο του Ιδρύματος Κωφών Πάτρας, στεγάζεται η «Πρώιμη Εκπαιδευτική Παρέμβαση» ΝΔ Ελλάδας. Επίσης στεγάζονται, το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων, όπως και τα τρία Σωματεία Κωφών: Κοινωνικό, Αθλητικό και Χριστιανικό Επιμορφωτικό. Εχει εγκριθεί Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Κωφών και η δημιουργία ΚΑΠΗ, αλλά δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας έχει κάνει κατάληψη στο παλιό κτίριο του Οικοτροφείου.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: