Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κοινότητα Μυρσίνης: Επιτέλους λύση για το νερό
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΖ - ΗΛΕΙΑ ΤV

Κοινότητα Μυρσίνης: Επιτέλους λύση για το νερόΤο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού φαίνεται πως λύνεται επιτέλους για την κοινότητα της Μυρσίνης, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφ. Πατρίς, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ύψους 73 χιλ. ευρώ, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να τοποθετηθούν φίλτρα νερού στον υδατόπυργο της τοπικής κοινότητας που θα δώσουν την δυνατότητα στα νοικοκυριά να έχουν πλέον στις βρύσες τους καθαρό πόσιμο νερό.

Η πρωτοβουλία για την εγκατάσταση των συγκεκριμένων φίλτρων ήταν του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης, Ανδρέα Αποστολόπουλου, που με αίτημά του στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ζητούσε την επίλυση του προβλήματος, που τόσα χρόνια ταλάνιζε τους κατοίκους της κοινότητας.

 

Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στην εφ. Πατρίς, για την εξέλιξη αυτή, απόλυτα ικανοποιημένος:

«Ένα έργο πολύ σημαντικό που το προώθησα με δική μου πρωτοβουλία και με την βοήθεια του δήμου είναι να μπουν φίλτρα στον υδατόπυργο της Μυρσίνης ώστε σε λίγο καιρό στα σπίτια μας να φτάνει καθαρό πόσιμο νερό χωρίς να έχουμε ανάγκη να αγοράζουμε εμφιαλωμένο, γιατί το δίκτυο της Μυρσίνης είναι καλό, δεν είναι ούτε με σίδερο ούτε με αμιαντοσωλήνες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα το έργο αυτό να χρηματοδοτηθεί και τελικά να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

Σπουδαίο έργο για τη Μυρσίνη

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, επεσήμανε, ότι ένα αίτημα ετών των κατοίκων της κοινότητας Μυρσίνης γίνεται πράξη, καθώς με την απόφασή του αυτή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Παναγιώτης Μηταράκης, υπέγραψε την έγκριση για την χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Αλληλεγγύης και το χαρακτήρισε ως ένα έργο «ύψιστης σπουδαιότητας» για την περιοχή αφού πλέον οι κάτοικοι θα έχουν στις βρύσες τους καθαρό και πόσιμο νερό.

 

«Οι προσπάθειες που κάνει ο δήμος μας ώστε κάθε κοινότητα και κάθε χωριό να έχει πόσιμο νερό, γίνεται πράξη, αυτή τη φορά στη Μυρσίνη, ύστερα από την έγκριση της χρηματοδότησης για την προμήθεια φίλτρων νερού από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός, Παναγιώτης Μηταράκης. Είναι ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για τους δήμους που λειτουργούν μονάδες φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Η πρόταση που κάναμε έγινε δεκτή και πλέον είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα έργο που λύνει το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας.

 

Το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι της Μυρσίνης θα έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες τους.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: