Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κόκκινη η Ηλεία – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Κόκκινη η Ηλεία – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Η Π.Ε. Ηλείας από αύριο έως και την Δευτέρα 01/03, μπαίνει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). Εξαιρείται ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Δυστυχώς, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, οδήγησε τις Αρχές στην απόφαση αυτή καθώς αυξήθηκαν σε 126 τα κρούσματα στο Νομό τις τελευταίες 7 ημέρες σε σχέση με τα 72 κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας συνολικά.

Τις επίσημες ανακοινώσεις έκανε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα Σάββατο:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 05.00 π.μ. κάθε μέρα.

– Το ωράριο λειτουργίας των Σούπερ μάρκετ και όλων των καταστηματων τροφίμων ολοκληρώνεται στις 17.30 το απόγευμα (με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων

– delivery, η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση έως τις 01:00).

– Ανοιχτοί οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια (μη συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις), τα σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων.

– Κλειστά τα Λύκεια (λειτουργία με τηλεκπαίδευση).

– Η λειτουργία επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, επιτρέπεται με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).

– Η λειτουργία (άλλων) επιχειρήσεων λιανεμπορίου επιτρέπεται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/ προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

– Τα κομμωτήρια, κουρεία, λειτουργούν με τη μέθοδο μόνο του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop) και με τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.

– Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα είναι κλειστά.

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται από καταστήματα εστίασης.

Μόνο στο πλαίσιο των γνωστών έξι λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα.

Κι ακόμα, γενικά:

-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Στον συνολικότερο 24ωρο περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών, οποιαδήποτε μετακίνηση με χρήση SMS στο 13033 ή με έγγραφη δήλωση, επιτρέπεται μόνο για (τους γνωστούς) έξι λόγους

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: