Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κορακάκη: Για πρώτη φορά η πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι γυναίκα
Κορακάκη: Για πρώτη φορά η πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι γυναίκα

Κορακάκη: Για πρώτη φορά η πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι γυναίκα


Σήμερα συνεδρίασε η ολομέλεια της ΕΟΕ και κατόπιν εισήγησης της επιτροπής λαμπαδηδρομίας στην οποία προεδρεύει ο Σάκης Βασιλειάδης, αποφασίστηκε να δοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία, το χρίσμα σε γυναίκα.

Η ΕΟΕ έδωσε το χρίσμα σε γυναίκα και στη μεταφορά της φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι αυτή που στις 19 Μαρτίου, ως τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους, θα ανάψει το βωμό στο Καλλιμάρμαρο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στην επιλογή των δύο Ολυμπιονικών λέγοντας:

«Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».

Πηγή:www.sportsfeed.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: