Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΕΛΛΑΔΑ – Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΡΑ ΜΕΡΑ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΕΛΛΑΔΑ – Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΡΑ ΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ

Δεκαοκτώ νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας από τα οποία τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173. Οι 52 ήταν γυναίκες (30.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 166.245 κλινικά δείγματα.

ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΗ

«Η αλήθεια δεν μπορεί να γίνει ψέμα και το ψέμα αλήθεια», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στην τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μετά από 72 ημέρες – «Η μόνη βεβαιότητα στην επιστήμη η αβεβαιότητα. Η εντιμότητα να πει κανείς «δεν γνωρίζω», είπε-  «Θα είχαμε 13.685 νεκρούς χωρίς μέτρα», είπε  και έκλεισε με ποίημα του Ελύτη-μήνυμα προς τους πολίτες: «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία»

Τη βαθιά ανθρώπινη πλευρά του δεν δίστασε να «εκθέσει» δημόσια ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας, στην τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μετά από 72 ημέρες, που είχε αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του εκπροσώπου για τον κορωνοϊό. Ο κύριος Τσιόδρας απάντησε με το γάντι σε όσους το προηγούμενο διάστημα επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τόσο τον ίδιο όσο και την επιτροπή των ειδικών, χάρη στις οδηγίες που έγκαιρα έδωσαν, η Ελλάδα δεν θρηνεί χιλιάδες ανθρώπους, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ο επιστήμονας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, που έχει συγκινήσει πολλές φορές στο διάστημα των ενημερώσεων -όταν για παράδειγμα αναφερόταν στις μανάδες και τους πατεράδες μας που έπρεπε να προστατευθούν- επιστρέφει στους «αγαπημένους του ασθενείς και τους φοιτητές του, στα καθήκοντά του» και «θα συνεχίσει να βοηθά». Ο κύριος Τσιόδρας, όμως, έστειλε και ένα υπέροχο μήνυμα σε όλους μας, επιλέγοντας να πει «αντίο» με το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία». 

Σ. Τσιόδρας 26/5

Με προσωπικές αναφορές για τους δύσκολους μήνες που πέρασαν με τον ίδιο να βρίσκεται στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έκλεισε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Ελεγα πάντα την αλήθεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να γίνει ψέμα και το ψέμα αλήθεια», είπε, ανακοινώντας ότι στο εξής και μέχρι το τέλος του μήνα η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας θα γίνεται με γραπτή ανακοίνωση. 

«Όπως μου έμαθαν οι δάσκαλοί μου κι εμένα, παρέμεινα μαθητής σε μία κατάσταση γεμάτη αβεβαιότητες τις οποίες κατά καιρούς σας παρουσίασα. Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Προσπάθησα να μην εμπλακώ σε τέτοιο διάλογο, δεν ήθελα να δώσω αφορμές για αναπαραγωγή του μη επιστημονικού λόγου. Σε δύσκολες στιγμές, ίσως στη δυσκολότερη στιγμή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ εύκολα μπόρεσαν και αναμίχθηκαν το ψέμα με την αλήθεια. Για να αναπαραχθεί το ψέμα ως αλήθεια. Το παρανοϊκό να παρουσιαστεί ως λογικό. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοήθησαν, ούτε βοηθούν, ούτε φυσικά θα βοηθήσουν στο μέλλον»

Θα επιστρέψω στους ασθενείς μου και τους φοιτητές μου, στα καθήκοντά μου, είπε και πρόσθεσε σε εμφανή συναισθηματική φόρτιση ότι πολλές φορές  άκουσε πράγματα για αντιφάσεις και άλλα, που προτίμησε να μην απαντήσει.  Θα συνεχίσω να βοηθάω, είπε ο κ. Τσιόδρας που κατέληξε διαβάζοντας απόσπασμα από ποίημα του Οδυσσέα  Ελύτη. Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να κλείσει με ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, το έργο με τίτλο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία».

Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους.
Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια.
Που ξέρω ν’ ανακαλύπτω τα κρυμμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…
Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.
Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.
Που μπορώ και κλαίω ακόμα.
Και που τραγουδάω… μερικές φορές…
Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν.
Και ευωδιές που με γοητεύουν…

«Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε», είπε ο κ. Τσιόδρας. «Με προσοχή. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει. Διασπείρεται εύκολα. Όταν έχω συμπτώματα, πρέπει να ελέγχομαι, να απομονώνομαι, να παίρνω θεραπεία όταν χρειάζεται. Σαν παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, θαρρείς όλη η Γη έγινε ένα. Ζήσαμε και ζούμε δύσκολα, με εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν τον κάβο του ιού και εκατοντάδες χιλιάδες να μην τα καταφέρνουν». 

Σε άλλο σημείο της τελικής του εισήγησης, ο κ. Τσιόδρας είπε: Με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια και την προσπάθεια να αναλύσω με επιστημονικό τρόπο τα δεδομένα και με τη βοήθεια μίας επιτροπής 6 εμπειρογνωμόνων στην οποία συμμετέχω υπό τον γενικό γραμματέα κ. Πρεζεράκο, καθώς και τη στήριξη και τη συμβολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τους υπουργούς κ. Κικίλια και κ. Κοντοζαμάνη, καθώς βέβαια και την ανεκτίμητη βοήθεια από την πολιτική προστασία και τον κ. Χαρδαλιά, προσπάθησα επί 4 μήνες να δίνω χρήσιμες πληροφορίες. Να απαντώ στα ερωτήματα που έθεταν οι συμπολίτες μας μέσω των δημοσιογράφων και κάποιες φορές να εμψυχώνω από τη δική μου πλευρά μία κοινωνία που αγωνιούσε. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι η μόνη βεβαιότητα στην επιστήμη η αβεβαιότητα. Η εντιμότητα να πει κανείς «δεν γνωρίζω». Όλο αυτόν τον καιρό δεν αισθάνθηκα κάτι διαφορετικό από όλους σας. Απλά ένας άνθρωπος απευθυνόμενος σε συνανθρώπους του. Ένας άνθρωπος με αδυναμίες. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα κοντά σας, και αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πνευματικό εφόδιο και μία παρηγοριά στο μυστικό πόλεμο με το άγνωστο, με τον ίδιο το χειρότερο εχθρό μας που τον αγκαλιάσαμε με ένα παράξενο τρόπο, που τον «τιμούσαμε» αναφέροντας ενοχλητικά νούμερα και στατιστικές. Στην πατρίδα μας, παρά τις απώλειες, επιτρέψτε μου να πω και να επαναλάβω, δεν είχε τον τελευταίο λόγο και γι’ αυτό δεν του κάνω τη χάρη να ξανααναφερθώ σε αυτόν. Η ζωή θα συνεχίσει να νικά.  

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής, κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα. Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας. Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΗ

Δεκαοκτώ  ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι- Στα 172 συνολικά τα θύματα- 101 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ- Δείτε τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Τέσσερανέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.882, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.640 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Πέντε (27,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το  83,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΗ

Θετικά μηνύματα έρχονται και από τις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν σε 19

Μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ενώ το τελευταίο 24ωρo δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος από τη νόσο Covid-19.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε σήμερα την ενημέρωση ανακοίνωσε 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.878. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% είναι άντρες, ενώ 626 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Θετικά μηνύματα έρχονται και από τις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν σε 19. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 70 έτη, ενώ 100 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος στη χώρα μας έτσι οι νεκροί παραμένουν συνολικά 171. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

ΣΑΒΒΑΤ0 23 ΜΑΗ

Kορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα, 2.876 συνολικά – 171 οι νεκροί

Με γραπτή ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας δημοσίευσε τα δεδομένα για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα το Σάββατο 23 Μαϊου.

Μόλις τρία είναι τα νέα κρούσματα του Covid-19, ενώ δύο θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα.

Στο στόχαστρο Αλβανών το «λουλούδι του Δαρβίνου» Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2876, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 613 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1458 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

20 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 7 (35.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

99 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 171 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΗ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το τελευταίο 24ωρο κατέληξε ένας άνθρωπος, ενώ  19 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι- Στα 169 το σύνολο των θυμάτων

Είκοσι ένα  νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2  επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα,  19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων: Πρόκειται για κρούσματα τα οποία διαπιστώθηκαν κατά την ιχνηλάτηση ήδη γνωστών κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.  Από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών, ενώ  6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν πάρει 98 ασθενείς.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΗ

Στα 168 το σύνολο των θυμάτων – 98 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ – Συνολικά 2.853 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα- Εστίες υπερμετάδοσης του ιού οι κλειστοί χώροι με πολύ κόσμο, είπε ο λοιμωξιολόγος – Ισως χρειαστεί να επαναφέρουμε κάποια μέτρα στο μέλλον, πρόσθεσε

Μόλις τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, αριθμός που δείχνει την χαμηλή διασπορά του ιού στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν επίσης δύο θάνατοι (με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στους 168 νεκρούς από την covid-19), ενώ  21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας η επάνοδος του ιού θεωρείται βέβαιη και για το λόγο αυτό απαιτείται αυξημένη εγρήγορση. Χαρακτήρισε εστίες υπερμετάδοσής του  τους κλειστούς χώρους στους οποίους βρίσκεται πολύς κόσμος- το 99,7% της μετάδοσης γίνεται σε κλειστούς χώρους, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, αναφέροντας παραδείγματα χωρών ότι δεν χρειάζεται καν, είπε, να είναι πολλοί οι φορείς σε τέτοιους χώρους για να υπάρξει μεγάλη διάδοση του ιού. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ

96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ – Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα

Ανακοινώνονται δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οκτώ (36,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 48 ήταν γυναίκες (28,9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα.            

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΗ

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατο με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 165.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε  2.840.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 22 άνθρωποι με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή έχουν ηλικία 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 95 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 136.000 κλινικά δείγματα στην Ελλάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΗ

Μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, αλλά και δύο νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.836, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 616 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 165 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 131.684 κλινικά δείγματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΗ

Κορωνοϊός: 163 νεκροί , 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 22 διασωληνωμένοι

90 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ

Ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου παρουσίασε, αντί του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ακόμη 15 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 2.834. Εξ αυτών, το 55,2% αφορά άνδρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΗ

Ανακοινώνονται 9 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2819, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 613 (21.7%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 10 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 95.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 162 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 45 ήταν γυναίκες (27.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΗ

«Κρατήσαμε την κυκλοφορία του ιού σε χαμηλά επίπεδα και σιγά-σιγά σβήνει, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί» είπε ο καθηγητής – Τα 35 από τα 40 νέα κρούσματα αφορούν στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – Στα 2.810 ο συνολικός αριθμός – 23 διασωληνωμένοι

Στα 40 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.810 

Κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους  160. Από τους θανόντες, 43 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,6% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε την πιθανότητα ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός και να κυκλοφορεί ανάμεσά μας όπως το κοινό κρυολόγημα – 156 νεκροί – Στα 2.770 τα κρούσματα – 24 διασωληνωμένοι – «Μπορεί και λιγότερο του 0,5% του πληθυσμού της χώρας να έχει νοσήσει από τον ιό» υπογράμμισε

Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.770 επιβεβαιωμένα συνολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΗ

155 θάνατοι έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα

Ανακοινώνονται 16 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 10 ανήκουν σε γνωστές συρροές κρουσμάτων.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2760, εκ των οποίων το 55.4% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 610 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1402 (50.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών.10 (35.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 155 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 41 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 112042 κλινικά δείγματα.  

ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΗ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 18 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 2.744, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 152. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ

Στους 151 έμειναν οι θάνατοι – 32 διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.726, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 607 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.374 (50,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 37 ήταν γυναίκες (26,4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΗ

 Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο – 151 οι νεκροί- 6 νέα κρούσματα- 2.716 συνολικά- 30 διασωληνωμένοι

ΣΑΒΒΆΤΟ 9 ΜΑΗ

 Στους 151 οι θάνατοι -19 νέα κρούσματα -2710 συνολικά- 28 διασωληνωμένοι- Σε 5 ημέρες σε έλεγχο 2.905 δειγμάτων από τις Κινητές Μονάδες ΕΟΔΥ, μόλις δύο ήταν θετικά στον ιό

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΗ

Τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.  Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα και στο σύνολο πλέον φθάνουν τα 2.678. Συνολικά 33 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (εκ των οποίων 8 γυναίκες), ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας θάνατος με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 148. Συνολικά 85 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις εντατικές. Ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στους ασθενείς με Covid-19 στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στους οποίους ευχήθηκε περαστικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΗ

Τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Οπως είπε επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.  Τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας θάνατος, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 147.  Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται  36 ασθενείς, ενώ έχουν ελεγχθεί 87.052  δείγματα.

ΤΡΙΤΗ 5Μ ΑΗ

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, κατά το οποίο δεν υπήρξε νέος θάνατος ασθενούς με covid-19 στην Ελλάδα.Τριάντα πέντε ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο κ.Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «ασθενή 0» της Γαλλίας, που είχε επιβεβαιωθεί θετικός στις 27 Δεκεμβριου, λέγοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες. Παράλληλα, ζήτησε να μην πιστεύουμε τα fake news και τις κάθε λογής αναρτήσεις στα social media.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΗ

Ανακοίνωσε άλλους δύο θανάτους ο Σωτήρης Τσιόδρας και έξι νέα κρούσματα, με τους συνολικούς αριθμούς να ανέρχονται σε 146 και 2.632, αντίστοιχα – 35 διασωληνωμένοι – 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ – Αποκάλυψε ότι το R0 (ο δείκτης του ρυθμού που μπορεί να μεταδοθεί ο ιός στον πληθυσμό) στη χώρα μας είναι πιο κάτω και από το 0,5

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΗ

Ενημέρωση από Νίκο Χαρδαλιά – Στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου – «Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από κορωνοϊό, 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 37 διασωληνωμένους.  2.626 είναι συνολικά τα κρούσματα εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδες, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι συνολικά 144.

595 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι και 1.303 είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ οκτώ εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ από το σύνολο των θανόντων οι 38 είναι γυναίκες. 

Ενώ συνήθως την Κυριακή η ενημερωση γίνεται μέσω γραπτής ανακοίνωσης, σήμερα έχουμε live λόγω της αυριανής άρσης των μέτρων.

«Η νόσος συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Η χώρα μας κατάφερε να το ελέγξει και αύριο ξεκινάμε καινούργια φάση. Η δυσκολία δεν έχει περάσει, δεν θα γυρίσουμε ακόμα στο πώς ζούσαμε. Ξεκινάμε να μπαίνουμε σε σχετική κανονικότητα με μικρά και σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.

ΣΑΒΒΆΤΟ 2 ΜΑΗ

Τρεις νέοι θάνατοι – Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση

Σήμερα ανακοινώθηκαν μόνο 8 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τις ανακοινώσεις κάνει αυτή την ώρα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Επίσης ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι, ενώ 37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΗ

Κανένας θάνατος από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας. Συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα, παραμένουν 140.

Ωστόσο, ανακοινώθηκαν  21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2612, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 (22.7%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1291 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΠΕΜΠΤΗ 30/04/2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην 4η Μαΐου, ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων. 

Ακόμα 15 κρούσματα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.591.   . 

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσε ότι έχασε τη ζωή του ένας ασθενής με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει τους 140. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη, ενώ το 92 % έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 38 ασθενείς διασωληνομένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη και το 87 % εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ είναι πλέον 74. Παράλληλα, πλέον έχουν διενεργηθεί 75.170 τεστ.

Σημειώνεται πως το 140ό θύμα του κοονοϊού ήταν μια 74χρονη που κατέληξε το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν σε ΜΕΘ. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/04/2020

 139 νεκροί – Δέκα νέα κρούσματα – 2.576 συνολικά – 41 διασωληνωμένοι – «Γλιτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς τραυματισμούς, όχι χωρίς απώλειες» είπε ο καθηγητής – Επέμεινε ότι είναι επικίνδυνη η χρήση της μάσκας, αν δεν γίνεται σωστά

ΤΡΙΤΗ 28/04/2020

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 32. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 25661
(ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της
επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 138 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των
ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 40 (70.0% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβ

ΔΥΕΤΕΡΑ 27/04/2020

«Ναι» των ειδικών για ανοίξουν τα σχολεία σταδιακά και υπό όρους- 17 νέα κρούσματα, 43 διασωληνωμένοι, στους 136 οι νεκροί- Τα 12 από τα 17 νέα κρούσματα «σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό -Περίοδος μετάβασης στην κανονικότητα το επόμενο διάστημα

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/04/2020

134 νεκροί – 11 νέα κρούσματα – 2.517 συνολικά – 46 διασωληνωμένοι

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/04/2020

Στα 2.506 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 16 το τελευταίο 24ωρο. Θετικό γεγονός, ότι τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, συνεπώς οι νεκροί παρέμειναν στους 130.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/04/2020

Στα 2.490 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν 27 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη πέντε θάνατοι στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130

Διασωληνωμένοι παραμένουν 48 άνθρωποι. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 60 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

ΠΕΜΠΤΗ 23/04/2020

Στα 55 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, 2463 στο σύνολο – Τέσσερις θάνατοι σε 24 ώρες, 125 συνολικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/04/2020

 Κανένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες – Επτά νέα κρούσματα – 2.408 συνολικά – 55 διασωληνωμένοι – Όλοι με μάσκες στους κλειστούς χώρους – Σε 48 ώρες η πρόταση των ειδικών για τα σχολεία

 Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, είπε ο καθηγητής, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων – «Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό, αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας»

ΤΡΙΤΗ 21/04/2020

156 νέα κρούσματα- 5 θάνατοι

Τα 150 από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Κρανίδι

– 59 διασωληνωμένοι

– Στους 121 οι νεκροί

– Σημαντικά κάτω από το 1 ο παράγοντας R0 που δείχνει την εξάπλωση της πανδημίας, έχουμε τα περιθώρια να πάμε σε χαλάρωση των μέτρων, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/04/2020

Δέκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 2245.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 61 άνθρωποι, ενώ 116 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Μεγάλο Σαββάτο 18.04.2020

Ανακοινώνονται 11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.Από αυτά, 570(25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Μεγάλη Παρασκευή 17.04.2020

 Στους 108 οι νεκροί – 17 νέα κρούσματα- 2.224 κρούσματα συνολικά – 71 οι διασωληνωμένοι – 35 έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ

Μεγάλη Πέμπτη 16.04.2020

Μειώνονται αισθητά τα νέα κρούσματα

Ακόμα 15 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.207, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά το ίδιο διάστημα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι έχασαν τη ζωή τους ακόμα τρεις άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι 105, εκ των οποίων 76 άντρες και 29 γυναίκες, ενώ το 89,5% έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών. 

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 69 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 33 ασθενείς πήραν εξιτήριο από την Εντατική

Μεγάλη Τετάρτη 15.04.202

  • 1 θάνατοι και στους 102 οι νεκροί από την πανδημία
  • 22 νέα κρούσματα
  • Στα 2192 συνολικά
  • 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Μεγάλη Τρίτη 14.04.2020

Ο δείκτης μετάδοσης του ιού -R0- είναι πλέον κάτω από 1, στην Ελλάδα – «Όσοι μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα να προσέξουν, να μη χαλάσουν ό,τι χτίσαμε», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα – Στους 101 οι άνθρωποι που κατέληξαν – 76 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Μεγάλη Δευτέρα 13.04.2020

και ο Σωτήρης Τσιόδρας κάνει την… αρχή των ανακοινώσεων, με τον πρωθυπουργό να παίρνει την σκυτάλη. Όπως κάθε μέρα, στις 18:00 ο κ. Τσιόδρας ενημερώνει για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα, ενώ στις 19:30 θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Όλα αυτά ενώ η λίστα του θανάτου αυξάνεται στην Ελλάδα και το Πάσχα απέχει πια μια “ανάσα”, με την κυβέρνηση να θέλει να δει τους πολίτες να είναι “συγκρατημένοι” για να μην υπάρξει πισωγύρισμα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, λοιπόν, είπε πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πια σε 2.145 και το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες.

«Το τελευταίο 48ωρο ξέφυγε κάτι, η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ανέφερε πως 73 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

16 έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ένας θάνατος ακόμη καταγράφηκε, με τον συνολικό αριθμό αυτής της “μαύρης” λίστας να αριθμεί 99 ονόματα.

Τέλος, αναφέρθηκε πως η ημερήσια αυτή ενημέρωση θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ θα αρχίσει ξανά την Δευτέρα του Πάσχα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/04/2020

Πέντε θάνατοι και στους 98 οι νεκροί από την πανδημία – 33 νέα κρούσματα – Στα 2.114 συνολικά- 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

ΣΑΒΒΆΤΟ 11/04/2020

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 2.081 – 75 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ – 3 νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Τσιόδρας: 3 νεκροί ακόμη – 93 τα θύματα συνολικά – 72 νέα κρούσματα – 75 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2020

Τσιόδρας: 4 νεκροί ακόμη – 90 τα θύματα συνολικά – 56 νέα κρούσματα – 77 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 2.011 – 77 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ – Τέσσερις νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 2.011, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ  77 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο με το συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχονται πλέον στους 90.  Ο κ.Τσιόδρας έκανε εκτενή αναφορά στους Ρομά και ευχαρίστησε τους Ρομά στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους, όπως είπε και επανέλαβε αυτά που τους είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, ότι «είμαστε μαζί τους» και τόνισε ότι υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και στήριξη όπως σε κάθε πολίτη.

ΠΕΜΠΤΗ 09/04/2020

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 86 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα 1955 κρούσματα εκ των οποίων το 57% είναι άντρες.79 οι διασωληνωμένοι

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 71  νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1955.

Το ημερολόγιο του ΙΟΥ στην Ελλάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04/2020

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 83 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα 1884 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 52  νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1884.

ΤΡΙΤΗ 07/04/2020

77 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με το σύνολο να φτάνει τους 1832.

90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σήμερα καταγράφηκαν 2 νεκροί με το σύνολο να φτάνει τους 81.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/04/2020

Ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε μόλις 20 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με το σύνολο να φτάνει τους 1755. 90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σήμερα καταγράφηκαν 6 νεκροί με το σύνολο να φτάνει τους 79.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/04/2020

62 νέα κρούσματα – 1.735 συνολικά τα κρούσματα – 93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες

ΣΑΒΒΆΤΟ 04/04/2020

Έως τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

60 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 1673 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 68 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 92 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/04/2020

99 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 1613 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 59 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

– 92 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 02/04/2020

27 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 1442 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 53 ΘΑΝΑΤΟΙ

– 91 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

*καθώς και άλλα 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Ριτσώνας

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/04/2020

81 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 1415 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 50 ΘΑΝΑΤΟΙ – 90 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

ΤΡΙΤΗ 31/03/2020

82 ΝΕΑ ΚΡΟΣΥΜΑΤΑ – 1314 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 85 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ – 49 ΘΑΝΑΤΟΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/03/2020

56 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 1212 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 43 ΘΑΝΑΤΟΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/03/2020

38 νεκροί στη χώρα – 95 νέα κρούσματα – 1.156 συνολικά

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/03/2020

32 ΝΕΚΡΟΙ – 95 Ν3Α ΡΟΥΣΜΑΤΑ – 1061 ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΕΚΕΥΗ 28/03/2020

74 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 966 συνολικά – 65 διασωληνωμένοι – 28 οι νεκροί

ΠΕΜΠΤΗ 26/03/2020

26 ΝΕΚΡΟΙ – 71 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 892 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 54 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/03/2020

22 ΝΕΚΡΟΙ – 79 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 821 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 53 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

ΤΡΙΤΗ 24/03/2020

20 νεκροί – 48 νέα κρούσματα στη χώρα – 743 συνολικά – 134 νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 45 διασωληνωμένοι

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/03/2020

71 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 695 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 17 ΝΕΚΡΟΙ

Διασωληνέμοι σε ΜΕΘ 35 συμπολίτες μας.

71 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και στους 17 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιλόγου κ. Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 695.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3/2020

94 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 624 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 15 ΝΕΚΡΟΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/3/2020 , 18:02

35 NEA KΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΣΥΝΟΛΙΚΑ 530 – 13 ΝΕΚΡΟΙ

Τσιόρδας: 46 νέα κρούσματα, σύνολο 464 σ΄όλη τη χώρα… 16 νοσηλεύονται στην εντατική… 72 τα “ορφανά” κρούσματα, 78 οι νοσηλευόμενοι,19 αυτοί που πήραν εξιτήριο…

Ο κορονοϊός χτύπησε για πρώτη φορά την πόρτα της Ελλάδας στις 26 Φεβρουαρίου…

Ήταν 26 Φεβρουαρίου όταν ο κορονοϊός αποκαλύφθηκε πως βρίσκεται και στη χώρα μας. 

Θύμα του, μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, που μόλις είχε επιστρέψει από το Μιλάνο. Η γυναίκα, ο «ασθενής μηδέν» της νόσου Covid-19, πήρε, τελικά, εξιτήριο την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, μαζί και ο 10χρονος γιος της, που επίσης νόσησε. 

Για να ακολουθήσει, πολύ σύντομα δυστυχώς, ένα κρίσιμο λάθος… 

Ο 66χρονος στην Πάτρα αποτέλεσε το πρώτο πολύ σοβαρό κρούσμα του κορονοϊού και, παράλληλα, την πρώτη σοβαρή «τρύπα» στο σύστημα ελέγχου

. Έχοντας επιστρέψει τέσσερις ολόκληρες μέρες από τους Αγίους Τόπους, με όλα τα συμπτώματα της νόσου Covid-19, και παρά τις επισημάνσεις των γιατρών, νοσηλεύτηκε χωρίς καμία προστασία, καθώς ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας δεν ενεργοποίησαν το ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας, με την αιτιολογία ότι ο άνδρας δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ της εκδρομής, η πλειονότητα των οποίων διαγνώστηκε με κορονοϊό. Φυσικά, μη γνωρίζοντας πως είναι ασθενείς, κυκλοφορούσαν για μέρες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Τελικά, ο 66χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μέχρι και σήμερα, είναι ο πρώτος και ο μοναδικός νεκρός της Ελλάδας από τον κορονοϊό, με την ευχή να μην υπάρξει δεύτερος. Τα σοβαρά λάθη, ωστόσο, που έγιναν στην περίπτωσή του, πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία στο δύσκολο μέλλον που έχουμε μπροστά μας…

Ας ξεφυλλίσουμε, όμως, το ημερολόγιο του κορονοϊού στη χώρα μας:

1ο κρούσμα κορονοϊού, Τετάρτη 26/02: Διεγνώσθη η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

2ο κρούσμα κορονοϊού, Πέμπτη 27/02: Διεγνώσθη στη Θεσσαλονίκη ο 9 ετών γιος της της 38χρονης.

3ο κρούσμα κορονοϊού, Πέμπτη 27/02: Διεγνώσθη 40χρονη στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

4ο κρούσμα κορονοϊού, Παρασκευή 28/02: Διεγνώσθη 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

5ο κρούσμα κορονοϊού, Σάββατο 29/02: Διεγνώσθη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης.

6ο κρούσμα κορονοϊού, Σάββατο 29/02: Διεγνώσθη 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

7ο κρούσμα κορονοϊού, Σάββατο 29/02: Άνδρας στην Αθήνα, στενή επαφή του 3ου κρούσματος.

8ο κρούσμα κορονοϊού, Τετάρτη 04/03: Ανδρας στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.

9ο κρούσμα κορονοϊού, Τετάρτη 04/03: Διεγνώσθη ο 66χρονος στην Πάτρα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και τελικά πέθανε.

10ο κρούσμα κορονοϊού, Πέμπτη 05/03: Διεγνώσθη η σύζυγος του 66χρονου.

Και κάπου εδώ το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει, οπότε θα αλλάξουμε και τον τρόπο καταγραφής…

Την Πέμπτη, 5 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν άλλα 21 κρούσματα, σύνολο 31: Όλοι τους άτομα που ήταν μαζί με τον 66χρονο στο ταξίδι στους Αγίους Τόπους.

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν άλλα 15 κρούσματα, σύνολο 45: Έντεκα νέα περιστατικά από τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου των εκδρομέων και τρεις επαφές τους.

Το Σάββατο, 7 Μαρτίου, 21 νέα κρούσματα, σύνολο 66: Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στον νομό Αττικής και ένα στον νομό Ευβοίας.

Την Κυριακή, 8 Μαρτίου, 7 νέα κρούσματα, σύνολο 73: Τα 6 από αυτά τα κρούσματα σχετίζονται με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 11 νέα κρούσματα, σύνολο 84: Για πρώτη φορά έχουμε τέσσερα «ορφανά» κρούσματα.

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου, 5 νέα κρούσματα, σύνολο 89: Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 10 νέα κρούσματα, σύνολο 99: Τα 29 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 18 νέα κρούσματα, σύνολο 117: Τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλα κρούσματα, 82 ανήκουν σε εισαγόμενα κρούσματα και 25 είναι επαφές τους.

Την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 73 νέα κρούσματα, σύνολο 190.

Το Σάββατο, 14 Μαρτίου, 38 νέα κρούσματα, σύνολο 228: Τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Μαύρο Σάββατο για την Ελλάδα, καθώς πέθανε ένας 90χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στην Πτολεμαϊδα και ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο, οποίος είχε επαφή με το γκρουπ που είχε επιστρέψει από τους Αγίους Τόπους.

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα, στα 352 στο σύνολο

16 Μαρτίου 2020 – 18:00


65 ασθενείς νοσηλεύονται, 9 διασωληνωμένοι, 51 κρούσματα χωρίς γνωστή πηγή – Ελέγχους για την τήρηση της καραντίνας από όσους έρχονται από το εξωτερικό προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 – Ανανεώθηκε 18:26

Στους πέντε οι νεκροί στην Ελλάδα – Στα 387 τα κρούσματα

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 – Ανανεώθηκε 18:06

Στα 418 τα κρούσματα – 31 Νέα

ΠΕΜΠΤΗ 19/3/2020 ΩΡΑ 18:05

464 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 46 ΝΕΑ – 6 ΝΕΚΡΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/03/2020 18:02 31

NEA KΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΣΥΝΟΛΙΚΑ 495 – 8 ΝΕΚΡΟΙ

gazzeta,24news,dominomedia

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: