Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Απαραίτητη η ίδρυση Ταμείου Αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή»

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Απαραίτητη η ίδρυση Ταμείου Αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή»

Την επιτακτική ανάγκη αναδιάρθρωσης των δομών των καλλιεργειών στον Ηλειακό Κάμπο, επισήμανε ο πρ. Υπουργός και εκ νέου Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας κατά τις πρόσφατες πολιτικές ομιλίες του στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο μείζον ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας και στην ίδρυση ενός Ταμείου Αποζημιώσεων, για τις ζημιές που προέρχονται στις καλλιέργειες από την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Τζαβάρας αναφερόμενος στην αδήριτη ανάγκη  αναδιάρθρωσης των δομών των καλλιεργειών στον Κάμπο της Ηλείας, την παρουσίασε ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση που θα θέσει σε νέο πλαίσιο λειτουργίας την οικονομία, ώστε να προκύψει ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και αύξηση των εισοδημάτων.
Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, ο πρ. Υπουργός τόνισε ότι «η Πολιτική Προστασία πρέπει να αφορά την προστασία των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και όχι την εξαφάνιση των φυσικών καταστροφών, όπως ανοήτως υποστήριζε η κυβέρνηση στις περιπτώσεις των φονικών πλημμυρών στη Μάντρα και πυρκαγιών στο Μάτι».

«ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΙΤΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό ζήτημα που έθεσε ο πρ. υπουργός είναι η ίδρυση ενός Ταμείου Αποζημιώσεων, για τις ζημιές που προέρχονται στις καλλιέργειες από την κλιματική αλλαγή.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια καινούργια συνθήκη κάτω από την οποία τα τελευταία χρόνια υφιστάμεθα μεγάλες και σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε εγκαταστάσεις και περιουσίες, για τις οποίες ακόμα μια φορά επιμένω ότι πρέπει να ιδρυθεί ένα καινούργιο ταμείο αποζημιώσεων για τις οποιεσδήποτε καταστροφές και απώλειες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή».

Όπως εξήγησε ο Κώστας Τζαβάρας:

«Υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απλώς η Κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως είχα καταθέσει και ερωτήσεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το είχα συζητήσει και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες μελέτεςγια να κατευθυνθούν από την Ε.Ε. κονδύλια και πόροι προς αυτό το σκοπό.

Είναι προφανές ότι αυτό το φαινόμενο τα προσεχή χρόνια θα αρχίσει να γίνεται πολύ πιο έντονο, γιατί ήδη όπως μου έκαναν γνωστό οι παραγωγοί λόγω των υπερβολικών θερμοκρασιών που παρατηρούνται τώρα το καλοκαίρι οι ελιές δε δένουν, υπάρχουν βροχοπτώσεις με ακραία φαινόμενα που πριν από 3-4 χρόνια είχαν πάρει όλη την παραγωγή της σταφίδας από τα αλώνια που την είχαν απλωμένη και παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει, από κανένα θεσμό δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα αποζημίωση.

Άρα υπάρχει ανάγκη για την ίδρυση ενός νέου ταμείου αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος  βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία και πρ. Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ολοκλήρώνοντας την ομιλία του.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: