Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κρατώντας τη Σπιάτζα καθαρή – Η «εξομολόγηση» ενός εθελοντή
Κρατώντας τη Σπιάτζα καθαρή – Η «εξομολόγηση» ενός εθελοντή

Κρατώντας τη Σπιάτζα καθαρή – Η «εξομολόγηση» ενός εθελοντήΤο να πει κανείς ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση είναι σίγουρα λίγο… Αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο του φετινού καλοκαιριού για την Σπιάτζα!

Ο λόγος για τον Κώστα Σινόπουλο που φρόντισε επί μήνες να καθαρίζει –εθελοντικά- την πλατεία της Σπιάτζας και τους πέριξ χώρους της πιο κοντινής παραλίας στον Πύργο, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη σε παραθεριστές και λουόμενους…

Σε δήλωση του στη στήλη «Οδοιπορικό» της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ», στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Σινόπουλος είχε δηλώσει πως  «Μεγάλωσα στην περιοχή και στη συνέχεια έφυγα για 30 χρόνια κι όταν ήρθα αυτό που αντίκρισα στην πλατεία της Σπιάτζας δεν με ικανοποιούσε, ήταν ερείπιο. Πάνω και τριγύρω από την πλατεία υπήρχε άμμος… κουβάλησα 300 καρότσια. Ξεκίνησα σιγά-σιγά, είδα το σημείο να ομορφαίνει και τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος και το έφτασα μέχρι τέλους χωρίς την ελάχιστη βοήθεια…

Αυτοί που βοήθησαν ήταν ο επιχειρηματίας κ. Σταθόπουλος που πρόσφερε χρώματα, δυο κύριοι που έφεραν ασβέστη, και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Αχτύπης που φρόντισε να μεταφερθούν τα μπάζα.

Λείπει το «Νταραβέρι» από τη Σπιάτζα και νομίζω ότι χρειάζεται να κατασκευαστεί ή να τοποθετηθεί κάτι καινούργιο στη θέση του… εξυπηρετούνταν ο κόσμος και πιο πολύ οι ηλικιωμένοι. Να μπορείς να πιείς το ούζο ή τον μεζέ σου κάτω από ίσκιο…».

210 ημέρες… 630 ώρες εθελοντικής εργασίας…

Με πρόσφατη ανάρτηση του ο κ. Σινόπουλος, έκανε τον απολογισμό του όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Το καλοκαίρι έφθασε στο τέλος και θα ήθελα να κάνω έναν απολογισμό και να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις. Το Φεβρουάριο βλέποντας την Σπιάτζα να έχει καταντήσει ένας σκουπιδότοπος μια χωματερή και μια Ghost Town αποφάσισα με την βοήθεια του Θεού να την Καθαρίσω Εθελοντικά και αφιλοκερδώς. 7 μήνες σκληρής και ανθυγιεινής εργασίας…210 ημέρες…630 ώρες!.

Η Εθελοντική εργασία μου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα με κατηγόρησαν με ειρωνεύτηκαν είπαν πως με είχαν πληρώσει για να το κάνω ότι με είχε βάλει ο Δήμος και άλλα πολλά. Φίλοι μου μάρτυς μου ο Θεός δεν μου έδωσε κανένας ούτε ένα ευρώ. Ούτε ένα ποτήρι νερό… Δεν με έβαλε κανένας… Δεν μου το είπε κανένας… ότι έκανα το έκανα με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μου για να χαρίσω χαμόγελο στους επισκέπτες έτσι ώστε οι ημέρες μου να μην πάνε χαμένες.

Στην προσπάθειά μου αυτή με βοήθησε ο Κύριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ που με προμήθευσε με χρώματα κλπ (χωρίς αυτόν δεν θα είχα κάνει τίποτα) και 3 άτομα που περιστασιακά με προμήθευαν με ασβέστη… τους ευχαριστώ όλους…

Τελειώνοντας θέλω να βεβαιώσω τον Σύλλογο Οικιστών και τους μόνιμους κατοίκους ότι θα με βλέπουν συχνά και τον Χειμώνα (όχι καθημερινά γιατί έχω και άλλες εθελοντικές υποχρεώσεις). Να έχετε έναν ήρεμο και ευλογημένο χειμώνα με υγεία».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: