Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κρίνεται η παλέτα των άμεσων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ μέσα στον Οκτώβριο

Κρίνεται η παλέτα των άμεσων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ μέσα στον Οκτώβριο


 Ορισμένα ζητήματα που μένουν ανοιχτά ακόμα είναι ο «πραγματικός αγρότης», η «αναδιανεμητική ενίσχυση», οι μόνιμοι βοσκότοποι και τα «eco-schemes» ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο της ΚΑΠ πάνω στο οποίο θα δουλέψουν τα κράτη-μέλη τα Στρατηγικά τους σχέδια.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βορίδης, αυτή έχει ως εξής:

 

Πραγματικός αγρότης

 

Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε τα κείμενα της γερμανικής προεδρίας που θέλουν εθελοντικό τον ορισμό του πραγματικού αγρότη, όσον αφορά τη λήψη βασικής ενίσχυσης στη νέα περίοδο.

 

Eco-Schemes

Όσον αφορά το καθεστώς τον άμεσων ενισχύσεων eco-schemes ο κ. Βορίδης ανέφερε πως η Ελλάδα θα στηρίξει την πρόταση της προεδρίας της Γερμανίας για υποχρεωτική υιοθέτησή τους, ωστόσο δεν θέλει να οριστεί υποχρεωτικό ελάχιστο όριο πόρων γι’ αυτό, κάτι που όμως φαίνεται να υποστηρίζουν αρκετά κράτη-μέλη.

 

Μικροκαλλιεργητές

«Για τους μικροκαλλιεργητές εμμενουμε στη θέση μας για εξαίρεση από το σύστημα κυρώσεων της αιρεσιμότητας», υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός, σε συνέχεια του κειμένου της γερμανικής προεδρίας που αναφέρει ότι και αυτή η κατηγορία αγροτών θα πρέπει να υπόκεινται σε κυρώσεις και περιβαλλοντικές υποχρεώσεις για την καταβολή της βασικής ενίσχυσης.

 

Εξισωτική αποζημίωση

Όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση, η ελληνική αντιπροσωπεία υποστηρίζει τη θέση της προεδρίας να λαμβάνεται υπόψη η πληρωμή της ως «περιβαλλοντική» ώστε να απελευθερωθούν επιπλέον κονδύλια για επενδύσεις μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: