Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «Ανατολή ψυχής» της συγγραφέως Σοφίας Αγραπίδη από την Ανδραβίδα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «Ανατολή ψυχής» της συγγραφέως Σοφίας Αγραπίδη από την Ανδραβίδα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος και τη συγγραφέα Σοφία Αγραπίδη, η προσωπική ποιητική συλλογή με τίτλο: «Ανατολή ψυχής – Το ταξίδι της ζωής μου». Η Σοφία Αγραπίδη κατάγεται από την Ανδραβίδα και αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο που κυκλοφορεί.

Πρόλογος

Η ποίηση όπως είναι γνωστό σε όλους, αποτελεί την πρώτη μορφή της τέχνης με την οποία μίλησε ο άνθρωπος. Για εμένα ποίηση σημαίνει να μετατρέπονται σε στίχους οι ψίθυροι του εσωτερικού κόσμου. Το ποίημα δεν αποτελεί μια απλή ανάγνωση, αλλά άγγιγμα ψυχής, μέσα απ’ το οποίο ο αναγνώστης θ’ ανακαλύψει στιγμές τής ζωής του· θα ακούσει τους παλμούς της καρδιάς του· θα δει εικόνες απ’ τους λειμώνες του εσωτερικού του κόσμου. Πιστεύω ότι επιτυχία είναι, αν όλα τα προαναφερόμενα ή κάτι απ’ αυτά, συμβούν έστω και σε έναν αναγνώστη.

Από την παραδοσιακή μορφή της έμμετρης ποίησης ή διαφορετικά των ομοιοκατάληκτων στίχων έως της μοντέρνας ή ελεύθερης ποίησης, απαιτείται προσοχή ώστε να μην αλλοιωθεί η λυρικότητα και η ποιότητα της έκφρασης. Πιστεύω στη μαγεία που νοιώθει κανείς όταν μελετά τους στίχους. Πιστεύω στη γαλήνη που διαχέεται όπως όταν στέκεσαι σ’ ένα εξωκκλήσι στα κυκλαδονήσια, τη στιγμή που υπογραμμίζεις τους στίχους βρίσκοντας ψηφίδες του εσωτερικού σου κόσμου ή τα ουράνια τόξα της ζωής μετά από τις καταιγίδες.

Τα ποιήματα που εμπεριέχονται στην παρούσα συλλογή, η οποία αποτελεί το πρώτο μου σκαλοπάτι στην εκδοτική κλίμακα, είναι γραμμένα σε διαφορετικές περιόδους και καθρεφτίζουν σημαντικές φάσεις της ζωής μου, συναισθήματα και σκέψεις που δημιουργήθηκαν από τη φύση· ανθρώπους και καταστάσεις που βρέθηκαν σ’ αυτό το ταξίδι και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, μα πάνω απ’ όλα την υπέρτατη μαγεία της κάθε ανατολής, το αντάμωμα με το γλαυκό τ’ ουρανού ή τ’ άσπρα συννεφάκια που γνέφουν ψιθυρίζοντας: πως η ζωή είναι το θαύμα των θαυμάτων και η ανατολή ψυχής ένας αιώνιος ύμνος σ’ αυτήν.

Εκτός από την έμπνευση, για να επέλθει η δημιουργία πολλές φορές, απαιτούνται οι κατάλληλες συνθήκες και οι συνοδοιπόροι που βοηθούν με τον δικό τους τρόπο σ’ αυτήν… γι’ αυτό οι ευχαριστίες μου είναι δεδομένες προς όλους, διότι ο καθένας με τον δικό του ρόλο βρίσκεται στη ζωή μου, όπως: την οικογένειά μου, τα θαυμάσια πνευματικά μου παιδιά στην Ελλάδα και στον Καναδά, τους καλούς μου φίλους γιατί χρόνια τώρα πιστεύουν σε εμένα και με τον ξεχωριστό τους τρόπο με παρότρυναν γι’ αυτό το βήμα.

Τέλος άπειρα ευχαριστώ στον Εκδοτικό Οίκο: «ΚΕΦΑΛΟΣ» και στον αξιότιμο κ. Πάστρα, για την εμπιστοσύνη του.

Σοφία Αγραπίδη

Λίγα λόγια για την ποιήτρια

Η Σοφία Αγραπίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανδραβίδα του Νομού Ηλείας. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο της γενέτειράς της και σε ιδιωτικό ΙΕΚ στην Πάτρα παρακολούθησε τα τμήματα Β. Λογιστού, Γραμματέων καθώς και Προγραμματισμού Η/Υ. Στη συνέχεια ακολούθησε τη στρατιωτική επαγγελματική πορεία και υπηρέτησε για 27 χρόνια στον Στρατό Ξηράς στο Υγειονομικό Σώμα ως υπαξιωματικός. Είναι έγγαμη με τον Παναγιώτη Μαρκουτζή αξιωματικό ε.α της ΣΣΕ άνευ τέκνων, την αγάπη τους για τα οποία εκδηλώνουν μέσω της εθελοντικής τους ιδιότητας. Πρόκειται περί ανήσυχου πνεύματος και ως εκ τούτου η κατάρτισή της σε θέματα που την ενδιαφέρουν είναι συνεχής. Παρακολούθησε για ένα διάστημα το Τμήμα του Ευρωπαικού Πολιτισμού στο ΕΑΠ όπου διέκοψε για απρόοπτους σοβαρούς πρακτικούς λόγους. Παρακολουθεί σχεδόν 20 χρόνια σεμινάρια ψυχολογίας με βαρύτητα στον τομέα των παιδιών. Η καθημερινότητά της είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό σε ιδιωτικό και ομαδικό επίπεδο στον ανθρωπιστικό και πολιτιστικό τομέα. Στα ενδιαφέροντά της ανήκουν η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, η ιστορία – αρχαιολογία, η λαογραφία, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κύριο ενδιαφέρον της από την παιδική της ηλικία είναι η μελέτη βιβλίων και ο γραπτός λόγος για τον οποίο έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια. Έχει λάβει αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με θέμα την ποίηση και το διήγημα. Ποιήματά της  συμπεριλαμβάνονται σε αρκετές ανθολογίες. Επίσης αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Σελίδες: 100

Διαστάσεις: 14,8×21 cm

ISBN: 978-618-85148-5-0

Τιμή: 12,72 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: Ιανουάριος 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Κέφαλος


Το βιβλίο: «Ανατολή ψυχής – Το ταξίδι της ζωής μου», μπορείτε να το προμηθευτείτε στην Αθήνα από τα βιβλιοπωλεία: «Εν Αθήναις» (Μαυροκορδάτου 9) και «BookWorld» (Πατησίων 157), στις Σέρρες από το βιβλιοπωλείο: «Σχολαρχείο» (Παναγή Τσαλδάρη 20) και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο για αποστολές σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό: www.ekdoseiskefalos.gr.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

Γράφουμε μαζί την ιστορία

της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: