Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κυλλήνιος Κόλπος: Κι άλλες νεκρές χελώνες – Σοκαριστικό θέαμα για τους πεζοπόρους
Κυλλήνιος Κόλπος: Κι άλλες νεκρές χελώνες - Σοκαριστικό θέαμα για τους πεζοπόρους - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Κυλλήνιος Κόλπος: Κι άλλες νεκρές χελώνες – Σοκαριστικό θέαμα για τους πεζοπόρους


Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα πεζοπόροι της ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο και Ηλιοβασιλέματα, του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Επτάλοφος», που πραγματοποίησαν την 1η Πανελλήνια Πεζοπορία τους στον Κυλλήνιο Κόλπο. Αν και η διαδρομή ήταν αν μη τι άλλο, πανέμορφη, αυτή σημαδεύτηκε, με την εικόνα από νεκρές χελώνες που κείτονταν στην παραλία προκαλώντας την δυσαρέσκειά τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στον Κυλλήνιο Κόλπο εντοπίζονται νεκρές χελώνες Καρέτα- Καρέτα, καθώς τον περασμένο Μάιο, ακόμα 40 χελώνες Καρέτα-Καρέτα, είχαν εντοπιστεί νεκρές στο σημείο.

«Στην 1η Πανελλήνια πεζοπορία στο παραλιακό Μονοπάτι της Χελώνας Καρέτα-Καρέτα, οι πεζοπόροι της εθελοντικής ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο στη διαδρομή βρήκαν πέντε χελώνες νεκρές Καρέτα-Καρέτα. Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την Ηλεία, καθώς είναι περισσότερες οι νεκρές χελώνες στον Κυλλήνιο κόλπο από όλη την Ελλάδα, λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος», ανέφερε ο πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Επτάλοφος», Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος.

Ο κ. Αχιλλεόπουλος, που ήταν επιεφαλής της ομάδας πεζοπόρων την περασμένη Κυριακή, επεσήμανε ότι θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να «σκύψουν» πάνω σε αυτό το σοβαρό ζήτημα ώστε να δοθεί ουσιαστική λύση στην προστασία της Χελώνας Καρέτα-Καρέτα.

«Οι Βουλευτές του Νομού, η Περιφ. Δυτικής Ελλάδας, η Εισαγγελία Ηλείας και Αχαΐας αυτεπάγγελτα οφείλουν και πρέπει να παρέμβουν. Η Πολιτεία πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία από την μόλυνση στη θάλασσα του Κυλλήνιου Κόλπου (Χελωνάτα), εκεί που για εκατομμύρια χρόνια γεννάει τ’ αυγά της η χελώνα Καρέτα-Καρέτα. Επιβάλλεται να πάρουν τ’ αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των παραλιών, την προστασία του περιβάλλοντος, της Χελώνας Καρέτα-Καρέτα στον Κυλλήνιο κόλπο (Χελωνάτα). Παρακαλούμε όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, της Ελλάδας, τους συλλόγους προστασίας του περιβάλλοντος, να παρέμβουν στην προστασία της Χελώνας Καρέτα- Καρέτα στον Κυλλήνιο κόλπο και να γίνει το θέμα παγκόσμιο», επεσήμανε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: