Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κυρ. Μητσοτάκης: «Αθλητικές δράσεις εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Αθλητικές δράσεις εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας»

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


Αιφνιδίασε τους πάντες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας όταν μίλησε για αθλητικές δράσεις εντός του Αρχαιολογικού Χώρου.

Η μόνη που δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται ήταν η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη γεγονός που δείχνει πως είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά από την Κυβέρνηση στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την προσέλκυση επισκεπτών με απώτερο σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας…

Ο Πρωθυπουργός της χώρας παίρνοντας τον λόγο στο τέλος της σύσκεψης και ουσιαστικά απαντώντας στην παρότρυνση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου  να παρέμβει για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στην έκταση που έχει ήδη ο Δήμος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να δούμε και εκτός του κουτιού. Μπορούμε να κάνουμε αθλητικές δράσεις εντός του αρχαιολογικού χώρου. Θέλω να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από το 2004 που ως νέος  τότε βουλευτής παρακολούθησα το αγώνισμα της σφαιροβολίας που έγινε εντός του Αρχαιολογικού Χώρου. Ήταν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία που την παρακολούθησε πολύς κόσμος».

Η πρόταση αυτή βέβαια που έπεσε στο τραπέζι  για να υλοποιηθεί προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του  Υπουργείο Πολιτισμού κάτι που  πιθανόν έχει διασφαλιστεί, όπως λένε πληροφορίες. Το όλο εγχείρημα θα στηριχτεί σε μελέτη που θα εκπονηθεί που θα καταγράφει τις επιδράσεις της όχλησης που θα δημιουργηθεί από την παρουσία των αθλητών, των πολιτών στα αρχαιολογικά μνημεία του χώρου.

Μέχρι στιγμής η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης εκφράστηκε ως πρόταση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν έχει γίνει το οποιοδήποτε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: