Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Λ. Βαρουξής: Με το βλέμμα στο 2023 οι τοματαπαραγωγοί
Λ. Βαρουξής: Η Ηλεία θα αποκτήσει, επιτέλους, το δρόμο που της αξίζει

Λ. Βαρουξής: Με το βλέμμα στο 2023 οι τοματαπαραγωγοί

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον για τη συζήτηση τοματοπαραγωγών τριών ομάδων παραγωγής της Ηλείας, που έγινε πρόσφατα στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Ειλικρινά όλα όσα συζητήθηκαν, οι θέσεις και προτάσεις όλων μου έκαναν ιδίαιτερα καλή εντύπωση όσον αφορά την ποιότητα και τον ορθολογισμό των τοποθετήσεων όλων των ομιλητών.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέγγιση δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων, ώστε το 2023 να έχει θετικό πρόσημο για τους τοματοπαραγωγούς. Οι τιμές φυσικά είναι το ζητούμενο, καθότι, στο παρελθόν ήσαν ιδιαίτερα ικανοποιητικές, αλλά τούτο δεν συμβαίνει στο σήμερα. Ιδιαίτερο ειδικό βάρος είχε ο απολογιστικός πίνακας, που παρουσίασε την εικόνα του προϊόντος κατά την παρούσα χρονιά στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι ως Ηλεία υπολειπόμεθα των τιμών αυτών και δημιούργησε την κοινή πεποίθηση ότι δεν πρέπει ο Νομός μας να υστερήσει ξανά στις τιμές πανελλαδικά.

Πιστεύω ότι, δεδομένου της μεγάλης συμμετοχής των αγροτών στην εν λόγω συζήτηση, είναι θετικό και ωφέλιμο για τους παραγωγούς να έχουν συνεχή ενημέρωση, με προγραμματισμό ανάλογων συναντήσεων στο μέλλον. Παράλληλα μέσω επενδυτικών προγραμμάτων σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση παραγωγής και ποιότητος του προϊόντος, οπότε αυτό πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα διεκδίκησης. Η αντιμετώπιση από το σύνολο των ομιλητών του προβλήματος στις τιμές του προϊόντος ήταν ξεκάθαρη και στηριζόταν σε πραγματικά οικονομικά μεγέθη, γεγονός που απαιτεί και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να ενσκήψουν στα σημερινά δεδομένα και να απαντήσουν θετικά στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών. Ελπίζω ότι, κατά την προσεχή του επίσκεψη εντός Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Ευάγγελος Σημανδράκος, θα διαπιστώσει τον αξιόπιστο τρόπο προσέγγισης των τριών ομάδων παραγωγής στα προβλήματα του προϊόντος, ώστε να δώσει και ο ίδιος αξιόπιστες λύσεις σε αυτά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: