Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας

Η θέση μας περιληπτικά για το προεδρικό διάταγμα《χαρακτηρισμός του Κυπαρισσιακου κόλπου ως περιοχή προστασίας της φύσης》. Απο την περίοδο της υποτιθέμενης διαβούλευσης η λαικη συσπείρωση είχε επισημάνει την αντιπεριβαλλοντική- αντιλαϊκή κατεύθυνση του σχεδίου που Π.Δ. για τον κυπαρισσιακό κόλπο (Φ.Ε.Κ. / Δ 3/10/2018 ) .

Το διάταγμα αυτο κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικά δυνατών σε βάρος του λαού του Δήμου μας συνεχίζοντας με πιο σκληρά μέτρα την αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων ετών στην ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση  στην περιοχή μας. Διαφωνούσαμε τότε με τις προτάσεις των πέντε δημοτικών αρχών των όμορων δήμων και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που με τον ένα ή τον αλλο τρόπο προσπαθούσαν να αποσπάσουν απο την κυβέρνηση μικροβελτιώσεις στο Π.Δ. προτείνοντας μια ανάπτυξη στα πλαίσια της επικρατούσας οικονομικής καπιταλιστικής πολιτικής σε βάρος του λαού.  Εμείς διεκδικούμε και παλεύουμε για μια ανάπτυξη υπερ του λαού μας σήμερα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε:  ελευθερα και δημόσια τα λουτρά του Καιαφα για ολο τον κόσμο με κτηριακές και λουτρικές υποδομές τέτοιες που με το κατάλληλο και απαραίτητο προσωπικό θα δίνουν την δυνατότητα ιατρικής φροντίδας αλλα και ιατρικού ιαματικού τουρισμού .

Παράλληλα να προστατεύεται απο κάθε αλλοίωση ή καταπάτηση η δασική και παραλίμνια περιοχή. Στήριξη των μικρών οικογενειακών τουριστικών επιχειρήσεων του Δήμου μας παλιών και νέων ώστε να παρέχουν τις αναλογες υπηρεσίες που θα κάνουν τον επισκέπτη τον καλύτερο διαφημιστή της περιοχής μας.

Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας χωρις απαγορεύσεις και πρόστιμα απο τις ελληνικές κυβερνήσεις ή την Ε.Ε. με βάση τις διατροφικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας και γενικότερα του λαού μας. Αξιοποίηση της παράλιας κρατικής περιουσίας με μόνιμες εγκαταστάσεις που θα σέβονται το περιβάλλον προς όφελος των δημοτών με παράλληλη προστασία απο κάθε 《νόμιμη 》 ή παράνομη καταπάτηση ελεύθερη για το λαό της περιοχής των επισκεπτών μας Ελλήνων και ξένων. Καμία συμμετοχή ή παρέμβαση στη διαδικασία προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας απο τις λεγόμενες Μ.Κ.Ο. που η δράση τους και η παρουσία τους αν δεν είναι επικίνδυνη είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Την ευθύνη και τον έλεγχο πρέπει να τα έχει κρατικός οργανισμός που με τη στήριξη των κρατικών πανεπιστημίων θα προφυλάσσει την θαλάσσια κληρονομιά μας αλλα θα δινει και τη δυνατότητα να ζήσουν οι επαγγελματίες ψαράδες αλλα και οι ερασιτέχνες να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με τη θάλασσα. Το υποτιθέμενο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στις αρχές  Μάιου 2020 έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο την ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων και στην περιοχή μας για μια ανάπτυξη που θα έχει απολαβές για τους λίγους και οικονομικό μαρασμό για τους πολλούς και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρέπει ο αγώνας να έχει στόχευση. Ο λαός να διεκδικήσει το δίκιο του για μια ανάπτυξη προς όφελος του και να μην πέφτει στην παγίδα που στήνεται κατευνασμού της οργής του με διάφορους τρόπους.

Ο στόχος αυτής της ανατροπής θα γίνει με τον οργανωμένο αγώνα του γιατί η μάχη δίνεται και κερδίζεται όταν ο λαός το θέλει. Το δίκιο πάντα κρίνεται στους δρόμους. 

Ζαχάρω Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Για τη Λαικη Συσπείρωση οι δημοτικοί σύμβουλοι

 Γιαννόπουλος Χρήστος

 Αγγελόπουλος Άγγελος 

Παπαλεξόπουλος Γιάννης

 Αβραμόπουλος Βασίλης 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: