ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ - Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ – Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ – Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως κατέθεσε στις 14/09/2022 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαχάρως-Φιγαλείας για συζήτηση των συνεπειών από την αύξηση της τιμής της ενέργειας στα σχολεία και τις υπηρεσίες του Δήμου.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζει προς τη δημοτική αρχή ότι δεν θα μπει σε μια λογική περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας στις δημοτικές δομές που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Είναι ανάγκη τονίζει στο αίτημά της οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που εργάζονται στο Δήμο Ζαχάρως να παλέψουν για ενέργεια λαϊκό αγαθό. Επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παρέχονται σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας ζητά να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, συζήτηση και λήψη απόφασης για τα ακόλουθα ζητήματα.

  • Ποιες είναι οι συνέπειες της αύξησης του κόστους ενέργειας σε μια σειρά λειτουργίες του Δήμου; ( θέρμανση σχολείων, παιδικών σταθμών, δημοτικών γηπέδων, φωτισμό οδών και χωριών, δημοτικών κτηρίων κ.α.)    
  • Υπάρχουν δαπάνες που μειώνονται από τον προϋπολογισμό προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο κόστος ενέργειας;
  • Πως θα επηρεάσει η αύξηση του κόστους ενέργειας τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2023;
  • Ποιες οι συνέπειες από την αύξηση στις τιμές των τροφίμων σε σχέση με τα γεύματα στους παιδικούς σταθμούς;
  • Ποια τιμαριθμική πολιτική θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή στην ΔΕΥΑΖ λόγω της αύξησης στην τιμή της ενέργειας;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας

Ο επικεφαλής Γιαννόπουλος Χρήστος                                 16/09/2022

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: