Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Λατζόϊ: Φύτεψαν χθες πάνω από 800 δέντρα στην περιοχή
Λατζόϊ: Φύτεψαν χθες πάνω από 800 δέντρα στην περιοχή - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Λατζόϊ: Φύτεψαν χθες πάνω από 800 δέντρα στην περιοχήΣε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, αφού μαθητές και εκπαιδευτικοί του, σε συνεργασία με τον δήμο Πύργου, την κοινότητα Λατζοίου και το Δασαρχείο Πύργου, φύτεψαν χθες πάνω από 800 δένδρα στην περιοχή «Γραμματικό» Λατζοίου, η οποία έχει καεί δύο φορές έως τώρα στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της κοινότητας, ενώ φυτεύτηκαν πλατύφυλλα δέντρα, όπως κουκουναριές, πικροδάφνες, κουτσουπιές, πουρνάρια κ.α. που είναι δύσκολο να καούν.

Ο δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας μιλώντας για αυτήν την αναδάσωση τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πατρίς»:

«Σήμερα με πρωτοβουλία του 1ου ΕΠΑΛ και σε συνεργασία με το δήμο Πύργου, προχωρήσαμε στην δεντροφύτευση μιας διπλοκαμένης έκτασης στην περιοχή «Γραμματικό» της κοινότητας Λαντζοίου δήμου Πύργου. Φυτεύτηκαν φυτά που είναι πλατύφυλλα, όπως κουκουναριές, πικροδάφνες, κουτσουπιές, πουρνάρια και γενικά είδη τα οποία είναι δύσφλεκτα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το 1ο ΕΠΑΛ, με τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που προέβησαν σε μία τόσο σημαντική πράξη, η οποία βοηθά να δημιουργηθεί ένα φιλοπεριβαλλοντολογικό πνεύμα στα νέα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας. Εύχομαι στο μέλλον και όταν θα έχει ξεκαθαρίσει ποιες εκτάσεις θέλουν υποβοήθηση και τεχνικές αναδασώσεις, να αντιγράψουν την ενέργεια αυτή και άλλα σχολεία και φυσικά και άλλοι φορείς. Να συμμετέχουν δηλαδή περισσότεροι εθελοντές σε παρόμοιες δράσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων».

«Θα αφήσουμε την φύση να κάνει το θαύμα της»

Ο κ. Λάττας επισήμανε ακόμη πως πρόθεση του δασαρχείου είναι να αφεθεί η φύση στο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλους, δηλαδή να αναγεννηθεί μόνη της, όπου αυτό είναι εφικτό και όπου χρειάζεται τεχνική αναδάσωση θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Στις περιοχές που κάηκαν είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα κάνουμε αναδάσωση φέτος και στόχος μας είναι να δούμε πώς θα δουλέψει η φύση, αν θα έχουμε δηλαδή φυσική αναγέννηση. Παρ’ όλα αυτά, επειδή υπάρχουν περιοχές που έχουν καεί δύο και τρεις φορές τα τελευταία 20 χρόνια, συντάξαμε μία μελέτη για τις διπλοκαμένες και τριπλοκαμένες εκτάσεις, την οποία θα υλοποιήσουμε από το Νοέμβριο και μετά. Μάλιστα δυο όμιλοι ενδιαφέρθηκαν προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τέτοιες δράσεις τον ερχόμενο Νοέμβρη και ο ένας όμιλος θα κάνει την αρχή με μία συμβολική δεντροφύτευση την Παρασκευή στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας».

Ικανοποίηση από τον πρόεδρο της κοινότητας Λατζοίου Επαμεινώνδα Μπαρτζάκο

Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Λατζοίου κ. Επαμεινώνδας Μπαρτζάκος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην αναδάσωση τόνισε ότι η δεντροφύτευση θα δώσει άλλη μορφή στην περιοχή που έχει υποστεί τη μανία της φύσης και θα επανακτήσει σύντομα την ομορφιά της.

Να σημειωθεί ότι η δεντροφύτευση του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου έγινε με συντονιστή τον καθηγητή Δημήτριο Τσετσώνη και συμμετείχε ο δήμος Πύργου, η Κοινότητα Λαντζοίου καθώς το Κεντρικό Δασαρχείο.

PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: