Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Λάβρος» ο Ηλίας Σταυρόπουλος κατά τη δημοτικής αρχής-«Κόντρα στη Θύελλα, κόψαμε τρία εισιτήρια»
«Λάβρος» ο Ηλίας Σταυρόπουλος κατά τη δημοτικής αρχής-«Κόντρα στη Θύελλα, κόψαμε τρία εισιτήρια» - Ilia.news

«Λάβρος» ο Ηλίας Σταυρόπουλος κατά τη δημοτικής αρχής-«Κόντρα στη Θύελλα, κόψαμε τρία εισιτήρια»


Την απόφαση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, πήρε ο Κένταυρος Σωστίου, ο οποίος είδε το όνειρό του για συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί για περισσότερα από τρία παιχνίδια. Είδε την ομάδα του να «εξορίζεται» σε ένα γήπεδο 17 χιλιόμετρα μακριά από την Αμαλιάδα, σε ένα γήπεδο το οποίο δεν έχει καμία γειτονική ή συναισθηματική αναφορά με το χωριό του Σωστίου, με τους απλούς φιλάθλους της περιοχής.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα η οποία τρία χρόνια είναι υποχρεωμένη να αλλάζει γήπεδα επειδή στο Σώστι το γήπεδο δεν έχει φτιαχτεί, να αποκόπτεται οριστικά από τον τοπικό πυρήνα των φιλάθλων, από το χωριό της. Ο Πρόεδρος του Κενταύρου Σωστίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας, ο Ηλίας Σταυρόπουλος, εξηγεί στο ilia.news τους λόγους οι οποίοι τον έκαναν να πάει αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση:

«Θελήσαμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Να κάνουμε περήφανο το χωριό μας, το Σώστι. Κάθε χρόνο ανεβαίναμε και κατηγορία. Το Σώστι ανέβηκε σε τέσσερα χρόνια τρεις κατηγορίες. Τρεις χρονιές, παίξαμε μακριά από το γήπεδό μας. Πιστεύαμε ότι αυτό θα ευαισθητοποιήσει τη δημοτική αρχή και θα μας έφτιαχνε το γήπεδο. Το γήπεδο όμως δεν φτιάχτηκε ποτέ. Τα μπάζα βρίσκονται ακόμα εκεί και δεν έχει καν ξεκινήσει. Ανεβήκαμε με πολύ κόπο και αντιξοότητες. Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Οι παίκτες φεύγουν για να βρουν δουλειά. Για να τους κρατήσουμε ή να τους αντικαταστήσουμε, χρειαζόμασταν λεφτά. Μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας, χρειάζεται ένα μπάτζετ τουλάχιστον 25 χιλιάδες ευρώ. Για να σταθεί αξιοπρεπώς, πρέπει να βρει τρόπο να το εξασφαλίσει. Εμείς πώς θα το εξασφαλίσουμε; Όταν μας στέλνουν να παίξουμε στην Κεραμιδιά, 17 χιλιόμετρα να πάμε και 17 να γυρίσουμε; Το σκέφτεται ο φίλαθλος. Απέναντι στη Θύελλα εισπράξαμε 17 ευρώ. Κόψαμε τρία εισιτήρια. Και βρέθηκε και ένας τέταρτος που είχε δυο ευρώ και μας τα έδωσε. Πώς θα καλύψουμε 200 ευρώ διαιτησία; Μετά είναι η καθημερινότητα. Οι παίκτες για να έρθουν για προπόνηση στη Κεραμιδιά, θέλουν λεφτά για βενζίνες. Πώς θα τα καλύπταμε αυτά; Είμαι μόνος μου στη διοίκηση, μαζί με τον Θοδωρή Λάβδα. Κουραστήκαμε να τους πηγαίνουμε και να τους φέρνουμε. Δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Συγκάλεσα το συμβούλιο και τους είπα τα δεδομένα. Η απόφασή μας ήταν δύσκολη, αλλά μονόδρομος. Είμαστε έντεκα παίκτες. Δεν θέλω να παρουσιαστούμε μια μέρα σε ένα γήπεδο με οκτώ παίκτες. Ήταν αδιέξοδο. Δυστυχώς όπως είπα, είμαστε το μοναδικό δημοτικό διαμέρισμα στον Δήμο Ήλιδας χωρίς γήπεδο. Γιατί αν είχαμε γήπεδο στο χωριό, θα είχαμε άλλη βοήθεια. Δυστυχώς, έχει γήπεδο η Κεραμδιά χωρίς ομάδα, ενώ δεν έχει γήπεδο το Σώστι που παίζει στην Α1 κατηγορία. Διότι αν είχαμε το γήπεδό μας, θα κόβαμε και κάποια εισιτήρια. Θα μαζεύαμε τα παιδιά του χωριού στο γήπεδο. Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τους παίκτες μας, γιατί σε αυτη την κατηγορία, οι παίκτες δεν έρχονται χωρίς λεφτά. Θα μπορούσε η ομάδα να σταθεί καλύτερα, θα είχαμε ακόμα και από την Αμαλιάδα φιλάθλους, όπως είχαμε όταν παίζαμε στα Καλύβια ή στον Αμπελόκαμπο. Στην Κεραμιδιά όμως αυτό δεν γινόταν. Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Κένταυρος Σωστίου δεν αγκαλιάστηκε όπως θα έπρεπε. Παλέψαμε να φέρουμε τη νεολαία μας στον αθλητισμό και να την απομακρύνουμε από άλλες ασχολίες. Μέχρι εδώ και μόνο για φέτος, ο σύλλογος, έχει δαπανήσει έξι χιλιάδες ευρώ, χωρίς καμία βοήθεια. Το γηπεδικό, ήταν η ταφόπλακά μας. Αντί να στηριχθούμε, μας εξόρισαν σε ένα γήπεδο όπου ο σύλλογος δεν είχε καμία ελπίδα να ορθοποδήσει. Επαναλαμβάνω, αν είχαμε τις συνθήκες που έπρεπε, θα συνεχίζαμε. Δεν με ένοιαζε αν χάναμε με 4 ή 5-0. Αυτό το αποδείξαμε. Όμως να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Και αυτές δυστυχώς δεν υπήρχαν».

– Ilia.news

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: