Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Λευτέρης Βαρουξής: «Η Φιγαλεία μπορεί να αλλάξει, αρκεί να ενδιαφερθούμε όλοι για τους σπάνιους “θησαυρούς” της»
Λευτέρης Βαρουξής: «Η Φιγαλεία μπορεί να αλλάξει, αρκεί να ενδιαφερθούμε όλοι για τους σπάνιους "θησαυρούς" της» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Λευτέρης Βαρουξής: «Η Φιγαλεία μπορεί να αλλάξει, αρκεί να ενδιαφερθούμε όλοι για τους σπάνιους “θησαυρούς” της»

Η ανάδειξη του Ναού Επικούριου Απόλλωνα και της Νέδας ήταν δύο θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς και αφού αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος κατατέθηκαν και ουσιαστικές προτάσεις.

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε τη συζήτηση αφορούσε τον τομέα της Κτηνοτροφίας, ενώ με έμφαση τονίστηκε η ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που αφορούν τις υποδομές. Όπως τόνισε ο κ. Βαρουξής «η περιοχή είναι προικισμένη από τη φύση και έχει απίστευτες προοπτικές. Την ίδια στιγμή όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα».

Ειδικότερα για τα ζητήματα της κτηνοτροφίας που έχει «χτυπηθεί» σε μεγάλο βαθμό από την κρίση τονίσθηκε η ανάγκη λήψης αποφάσεων για τη στήριξη του κλάδου. Στη σωστή κατεύθυνση είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων συγκέντρωσης γάλακτος προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εταιρειών που το αγοράζουν.

Ο Λευτέρης Βαρουξής επεσήμανε ότι η παραγωγή γάλακτος και παράλληλα η διατήρηση της κτηνοτροφίας με την προώθηση εγχώριου κρέατος στην αγορά είναι βασικός παράγοντας της τοπικής οικονομίας για αυτό και απαιτείται προσοχή και κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και να αντέξουν στον ανταγωνισμό.

Έργα τουριστικής προσέλκυσης

Όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού επισημάνθηκαν τα πλεονεκτήματα της Νέας Φιγαλείας και κατατέθηκαν προτάσεις με στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να κινηθεί περισσότερο η τοπική αγορά.

Έγινε συζήτηση για τη βελτίωση βατότητας του δρόμου προς τον Ναό του Επικ. Απόλλωνα καθώς το πρώτο που επιδιώκουν οι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, είναι η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση στον τόπο προορισμού τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα συντήρησης του Ναού και του φωτισμού του αρχαιολογικού χώρου.

Έργο επίσης σημαντικό που αν και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και περίμεναν οι κάτοικοι να υλοποιηθεί απεντάχθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κάτι που όπως είπε και ο κ. Βαρουξής «πρέπει να ξαναδούμε για να μην χαθεί αυτή η δυνατότητα».

Ανάδειξη της ΝΕΔΑ και εναλλακτική πρόταση

Για τον ποταμό και τους πανέμορφους καταρράκτες της Νέδας έγινε ιδιαίτερη συζήτηση αφού κρίθηκε ότι με συγκεκριμένες κινήσεις οι επισκέπτες είναι εφικτό να πολλαπλασιαστούν και να παραμείνουν στην περιοχή αρκεί να βρουν καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες.

Έτσι και εδώ τίθεται το θέμα της πρόσβασης ως κομβική παράμετρος προσέλκυσης τουριστών. Επίσης αναγκαία είναι η αισθητική βελτίωση της διαδρομής καθώς υπάρχουν σημεία που μπορούν να εξελιχθούν σε χώρους φιλοξενίας. Μια πρόταση είναι η δημιουργία νέων μονοπατιών για την προβολή ιστορικών σημείων όπως γέφυρες και το φαράγγι της Νέδα.

Τέλος οι κάτοικοι μίλησαν με τον Λευτέρη Βαρουξή και για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, όπως της οδοποιίας, την ανάγκη επισκευών και συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ, των σχολικών κτιρίων κ.λπ.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: