ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ : Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΝΙΟΥΣ «ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ» ΤΗΣ !
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ  : Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
Λευτέρης Βαρουξής: «Η Φιγαλεία μπορεί να αλλάξει, αρκεί να ενδιαφερθούμε όλοι για τους σπάνιους "θησαυρούς" της» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ  : Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΝΙΟΥΣ «ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ» ΤΗΣ !

Κτηνοτροφία και Τουρισμός πρέπει

να βρίσκονται σε διαρκή προτεραιότητα

  • ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Με επίκεντρο τον τουρισμό και σημείο αναφοράς τον Επικούρειο Απόλλωνα  αλλά και τα σοβαρά θέματα υποδομών και αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, έγινε στην περιοχή της Νέας Φιγαλείας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κατοίκων και του πολιτικού στελέχους της ΝΔ Λευτέρη Βαρουξή.

Ήταν μια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος  σε ένα τόπο που όπως από την αρχή γνωρίζει έχει σημαντικές δυνατότητες αλλά δεν παύει να αντιμετωπίζει και πολλά προβλήματα και για τα οποία μίλησε με τους πολίτες.

Ειδικότερα για τα ζητήματα της κτηνοτροφίας που έχει «κτυπηθεί» σε μεγάλο βαθμό από την κρίση  τονίσθηκε η ανάγκη των ανάλογων παρεμβάσεων  για την στήριξη του κλάδου ενώ εκφράστηκε η άποψη ως θετικού μέτρου της δημιουργίας χώρου με εγκαταστάσεις συγκέντρωσης του γάλακτος των κτηνοτρόφων της περιοχής ώστε να υπάρχει και η εύκολη πρόσβαση των εταιριών που το αγοράζουν.

Στο σημείο αυτό ο Λευτέρης Βαρουξής  επεσήμανε ότι η παραγωγή γάλακτος  και παράλληλα η διατήρηση της κτηνοτροφίας με την προμήθεια εγχώριου κρέατος της αγοράς είναι βασικός παράγοντας της οικονομίας για αυτό και απαιτείται η προσοχή και οι κατάλληλες κινήσεις για να ξεφύγει από την δυσπραγία που παρατηρείται για να ενισχυθούν πραγματικά οι κτηνοτρόφοι και να αντέξουν τόσο στην διατήρηση της δικής τους δουλειάς όσο και στα φαινόμενα του ανταγωνισμού που περιορίζουν το εισόδημά τους.

ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ

Όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν τα πλεονεκτήματα της Νέας Φιγαλείας που έχει πολύ κοντά της δύο πράγματι «θησαυρούς» για να αυξηθεί ο δείκτης επισκεψιμότητας και να κινηθεί περισσότερο η τοπική αγορά   σε θέματα προμηθειών, παροχής υπηρεσιών εστίασης κλπ αλλά και διαμονής τουριστών στην περιοχή.

Αρχικώς έγινε συζήτηση για τον δρόμο προς το Ναό του Επικ. Απόλλωνα που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ήδη γίνεται προβληματικός για την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Με τέτοια εικόνα σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν βήματα τουριστικής ανάπτυξης αφού το πρώτο που επιδιώκουν οι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι είναι η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση στον τόπο προορισμού τους. Αν δεν υπάρξουν αυτά τα δύο η Φιγαλεία και ο Ναός δεν θα βρίσκονται – όπως άλλωστε συμβαίνει σήμερα – στις προτεραιότητές τους.

Ακόμη έγινε λόγος και για τις εργασίες συντήρησης που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει περισσότερο σε σχέση με τον ίδιο το Ναό ενώ μπήκε και θέμα φωτισμού στον αρχαιολογικό χώρο . Έργο επίσης σημαντικό που αν και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και περίμεναν οι κάτοικοι να υλοποιηθεί αναβαθμίζοντας τον χώρο απεντάχθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) κάτι που πρέπει όπως είπε και ο κ. Βαρουξής να ξαναδούμε για να μην χαθεί αυτή η δυνατότητα.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑ

ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Για τον ποταμό και τους πανέμορφους καταρράκτες της Νέδα έγινε ακόμη ιδιαίτερη συζήτηση αφού κρίθηκε ότι με συγκεκριμένες κινήσεις οι σημερινοί επισκέπτες που εντυπωσιάζονται και κάθε φορά επιθυμούν να έρθουν και πάλι, είναι δυνατόν να πολλαπλασιαστούν ακόμη και να μείνουν στην περιοχή αρκεί να βρουν καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες.

Έτσι και εδώ άμεσα τίθεται το θέμα της πρόσβασης ως κομβική παράμετρος αύξησης τουριστών και ταυτόχρονα παρεμβάσεις αισθητικής και βελτιώσεων στη διαδρομή στα σημεία που μπορούν να εξελιχθούν σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας και βεβαίως σε νέες προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού με δημιουργία νέων σπάνιων μονοπατιών προβολή των ιστορικών  σημείων όπως τις γέφυρες το φαράγγι της Νέδα  τον γαστρονομικό «πλούτο» μέχρι και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με περιβαλλοντικό και οικολογικό περιεχόμενο…

Τέλος οι κάτοικοι μίλησαν και για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους όπως την οδοποία  την ανάγκη επισκευών και συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ των σχολικών κτιρίων κλπ.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: