Λευτέρης Βαρουξής: Να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι πυρόπληκτοι ελαιοτριβείς
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Λευτέρης Βαρουξής: Να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι πυρόπληκτοι ελαιοτριβείς
Λευτέρης Βαρουξής: Να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι πυρόπληκτοι ελαιοτριβείς - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Λευτέρης Βαρουξής: Να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι πυρόπληκτοι ελαιοτριβείς

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία τέθηκε σε εφαρμογή η εκδήλωση ενδιαφέροντος κρατικών ενισχύσεων που αφορούν τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις επεξεργασίας ελαιόκαρπου.

Η αλήθεια είναι πως η καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο του τόπου μας και συγκεκριμένα στην ελιά, που αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων για τους παραγωγούς του Νομού μας  είναι μεγάλη, για αυτό και η αποζημίωση όλων των εμπλεκόμενων αποτελεί   άμεση  προτεραιότητα ζωτικής σημασίας.

Ωστόσο, προκειμένου οι ελαιοτριβείς να αποζημιωθούν στο σύνολό τους για να νιώσουν οτι υπάρχει κρατική πρόνοια  και οτι έχουν το κράτος αρωγό και συνοδοιπόρο, θα πρέπει δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος να έχουν όλα εκείνα τα ελαιοτριβεία που εμφάνισαν ζημία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και όχι μόνο όσα έχουν έδρα ή υποκατάστημα σε πληγείσες περιοχές.

Για να γίνει αυτό προτέινω να αρκεί να αποδείξουν ότι εξυπηρετούσαν ελαιοπαραγωγούς που προέρχονταν από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ως μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας είμαι σε θέση να γνωρίζω πως υπάρχουν ελαιοπαραγωγοί που απευθύνονται σε ελαιοτριβεία εκτός των πυρόπληκτων περιοχών και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει κρατική μέριμνα και για τη δική τους ενίσχυση.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο Ηλείας και ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Νικολούτσος θα κινηθεί άμεσα ενημερώνοντας σχετικά τους αρμόδιους φορείς

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: