Λευτέρης Βαρουξής: «Ούτε ένας αγρότης χωρίς επιδότηση που δικαιούται»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Λευτέρης Βαρουξής: «Ούτε ένας αγρότης χωρίς επιδότηση που δικαιούται»

Λευτέρης Βαρουξής: «Ούτε ένας αγρότης χωρίς επιδότηση που δικαιούται»

Στην ανάγκη έγκαιρης καταβολής των οφειλόμενων αποζημιώσεων σε όσους από τους  πυρόπληκτους αγρότες της Ηλείας δεν έχουν ήδη ικανοποιηθεί , αναφέρθηκε ο Λευτέρης Βαρουξής, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Βαρουξής τόνισε πως είναι επιτακτικό  να αντιμετωπιστούν άμεσα οι περιπτώσεις εκείνες των αγροτών που ακόμη δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για καταστροφές που υπέστησαν εξαιτίας των πυρκαγιών το 2021.

Παράλληλα, με αφορμή απάντηση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή, ο κ. Βαρουξής  αναφέρθηκε στις ενέργειες που προέβη η Κυβέρνηση πιο άμεσα από ποτέ άλλοτε, επισημαίνοντας πως στο νομό Ηλείας ήδη έχουν διανεμηθεί σε χίλιους περίπου δικαιούχους 9 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρουξή:

«Έχει γίνει κοινή πεποίθηση πως βασικό συστατικό της φιλοσοφίας της κυβέρνησης είναι η οικονομική ενίσχυση να πηγαίνει γρήγορα -όσο πιο γρήγορα γίνεται- και δίκαια στους πολίτες. Είναι γνωστές οι προσπάθειες εκ μέρους του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου και όλων των κυβερνητικών παραγόντων όπως και οι παρεμβάσεις τους, για να δοθούν αποζημιώσεις στους δικαιούχους και λύσεις όπου υπάρχουν προβλήματα.

Χαρακτηριστική της κυβερνητικής φιλοσοφίας είναι η  άμεση καταβολή σε χίλιους περίπου δικαιούχους συνολικού ποσού 9 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι – όπως   τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος « οι μεγαλύτερες σε ποσοστό και οι πιο γρήγορες που έχουν υπάρξει σε παρόμοιες καταστροφές από όλες τις κυβερνήσεις στο παρελθόν».

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις Ηλείων πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών που ακόμη δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις για καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2021 και των οποίων η αντοχή και η υπομονή δίκαια έχουν εξαντληθεί. 

Δεν είναι λίγοι, είναι περίπου 220 οικογένειες που έχουν ήδη χάσει το εισόδημά τους  τα δύο τελευταία χρόνια. Ακόμα όμως και μία περίπτωση να ήταν, ένας μόνο αγρότης  να μην είχε λάβει αποζημίωση που δικαιούτο,  η αντίδραση πρέπει  να ήταν η ίδια.

Πεποίθηση μου είναι, πως παρά την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί και τα τυχόν τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στις αιτήσεις ή την διαδικασία,  κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις εξετάζεται από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες με προσοχή και διάθεση στήριξης του πολίτη, ώστε να μην αδικηθεί ούτε ένας δικαιούχος αποζημίωσης. Άλλωστε η Κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει πως είναι δίπλα σε κάθε πληττόμενο» 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: