
Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Δείπνο για δύο
Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή του έρωτα. Είναι η πιο εμπορική γιορτή του χρόνου. Οι επιλογές πολλές, στα λουλούδια, στα διάφορα είδη, σε κάθε τι που μπορεί να αποτελέσει σύμβολο του έρωτα.
Προγραμματίστε ένα ξεχωριστό αντάμωμα, μπροστά από τη φωτιά στο τζάκι ή στη φλόγα των κεριών, παρέα με ένα ποτήρι κρασί και ευχηθείτε πάντα να είστε υγιείς και αγαπημένοι. Σας δίνουμε λοιπόν σήμερα δείπνο για δύο, εύκολο και γρήγορο από τα χεράκια σας, ώστε να κάνετε για άλλη μια φορά τη διαφορά.
Τάκος με γαρίδες
Υλικά
Για τα τάκος 1 πακέτο μικρές τορτίγιες 300 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες 1 αβοκάντο ξύσμα από 1 λάιμ χυμό από 2 λάιμ αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 10 γρ, καυτερή πάπρικα Για την πίκλα αγγουριού 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες 15 γρ. Αλάτι 30 ml ξύδι από κρασί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Γυρνάμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων ανάποδα και τοποθετούμε τις τορτίγιες αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα υλικά για την πίκλα αγγουριού σε μπολ και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει καλά σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τις γαρίδες με τον μισό χυμό λάιμ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και αλάτι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο κόλιανδρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μοιράζουμε τη γέμιση, τις γαρίδες, την πιπεριά και την πίκλα αγγουριού στις τορτίγιες και σερβίρουμε.
Brownies red Velvet
Υλικά
– 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη – 135 γρ. Σοκολάτα γάλακτος – 3/4 φλ. Ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο σε κυβάκια – 2 φλ. Καστανή ζάχαρη – 4 αυγά – 1 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 2 κ.γ. περίπου κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής – 1 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ – 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας – 1/8κ. γλυκού αλάτι Για το γλάσο – 150 γρ. Τυρί κρέμα – 1 κ.γ. πάστα βανίλιας – 50 γρ. Άχνη ζάχαρη – 50 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και κρατάμε στην άκρη 150 γρ. Βάζουμε την υπόλοιπη μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν. Μόλις κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει βαθύ κόκκινο χρώμα. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι και το κακάο και αναδιπλώνουμε με τη μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνη φόρμα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και αφού κρυώσει λίγο τη ρίχνουμε από πάνω σχηματίζοντας 4 γραμμές με ίσες αποστάσεις και χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα για να δημιουργήσουμε ένα κυματιστό εφέ στην επιφάνεια.Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Co για 25 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσουν τελείως κόβουμε με κουπάτ σε σχήμα καρδιάς και αφού χτυπήσουμε τα υλικά του γλάσου σε ένα αφράτο μείγμα τα στολίζουμε.
patrisnews