Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Γεύσεις από μήλο
Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Γεύσεις από μήλο - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Γεύσεις από μήλο

Το μήλο το έχουμε γνωρίσει όλοι μας από τους Πρωτόπλαστους και το θεωρούμε τον απαγορευμένο καρπό, όμως ας αφήσουμε την ιστορία και ας ασχοληθούμε με το σήμερα για το φρούτο της υγείας και της δύναμης.

Να σας θυμίσουμε ότι όπως λέει η λαϊκή παροιμία: «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». H συνταγές με μήλο για τα γλυκίσματα που θα σας τα παρουσιάσουμε και αυτή την Κυριακή θα είναι πρωτότυπες. Έχουμε όλοι δοκιμάσει τις μηλόπιτες όμως τώρα θα ετοιμάσουμε το μήλο σε ρολό. Είναι συνταγές που η γεύση θα κάνει τη διαφορά όπως άλλωστε κάνουμε κάθε Κυριακή.

Ρολό Μήλου

Υλικά

Για το φύλλο . 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, . μισό ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο . αλάτι . 30 γρ. χυμός μήλου συμπυκνωμένος Για τη γέμιση: . 1,2 κιλά μήλα . 50 γρ. σταφίδες ή αποξηραμένα σύκα ή βερίκοκα, . 50 γρ. κουκουνάρι ή καρύδια, αμύγδαλα . χυμός 1 λεμονιού . φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού . κανέλα . γαρύφαλλο . γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι. Μόνο στο τέλος πλάστε με τα χέρια για πολύ λίγο για να μην μεταφέρετε ζέστη στη ζύμη. Αφήστε στο ψυγείο για 30’. Πλύνετε τη σταφίδα, ξεφλουδίστε τα μήλα, και κόψτε τα σε μικρά και λεπτά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Απλώστε το φύλλο με τον πλάστη, βάλτε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό ή ατομικές μεριδούλες. Ψήστε στους 200°C για 40 περίπου λεπτά.

Κορμός Μήλου με γλάσσο

Για την γέμιση:

. 1 κιλό τριμμένα μήλα . 100 γρ. Καρύδια τριμμένα . 100 g σταφίδας . κανέλα

Για το μπισκότο:

. 6 αυγά (χωρισμένα σε κροκους και ασπράδια ) . 6 κουταλιές ζάχαρη . 6 κουταλιές αλεύρι . 1 φακ. βανίλια

Για το γλάσσο

. 1 μεγάλο αυγό (μόνο το ασπράδι του) . 1 1/2-2 κούπες άχνη ζάχαρη . 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και τα απλώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τ’ασπράδια μέχρι να γίνει μια λευκή αφράτη μαρεγκα και να 3 πλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε την βανίλια και την ζάχαρη σταδιακά σε 3-4 δόσεις ενω χτυπάμε με το μίξερ. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί και αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε ένα ενα τους κρόκους του αυγού και χτυπάμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καια φήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε πάνω στο ταψί με το μήλα τις σταφίδες και το καρύδι και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και το ισώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το ψημένο μείγμα ανάποδα σε μια λαδόκολα και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος, και το τυλίγουμε σε ρολό.

Για το γλάσσο

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη μέχρι να την απορροφήσει όλη. Το χρησιμοποιούμε αμέσως ως έχει. Αν το χρησιμοποιήσουμε αργότερα πρέπει να το κλείσουμε πολύ καλά σε σακούλα χωρίς καθόλου αέρα γιατί στεγνώνει γρήγορα. Αλείφουμε τον κορμό με το γλάσσο και πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: