Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μάλτα: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα παραιτηθεί
Μάλτα: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα παραιτηθεί

Μάλτα: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα παραιτηθεί


Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος φέρεται να παρενέβη στην έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα και δέχεται ισχυρές πιέσεις να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα απόψε ότι θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο.

Στο διάγγελμά του ο Μούσκατ δεν αναφέρθηκε στη δολοφονία της δημοσιογράφου, αλλά είπε ότι θα παραιτηθεί «καθώς αυτό είναι που πρέπει να κάνει».

Δυναμική απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας: Βολές πυροβολικού Μάχης στο πεδίο βολής Κρήτης

Νωρίτερα σήμερα, μεσούσης της κρίσης σε σχέση με την έρευνα για τη δολοφονία της Καρουάνα, ο Μούσκατ έλαβε την υποστήριξη βουλευτών και υπουργών του κόμματός του, του Εργατικού Κόμματος, για να παραμείνει στη θέση του έως τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν αποχωρεί άμεσα και ανακοίνωσε μια διαδικασία για την αντικατάστασή του που αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου.

Νωρίτεα, ο Μουσκάτ είχε λάβει την υποστήριξη του Εργατικού Κόμματος του οποίου ηγείται ώστε να μείνει στη θέση του πιθανόν έως τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην πρωτεύουσα Βαλέτα ζητώντας την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Μουσκάτ καθώς κλιμακώνεται η κρίση σε σχέση με την έρευνα για τη δολοφονία της Καρουάνα.

Σοκ : 14χρονη μαθήτρια διατηρούσε ερωτική σχέση με 53χρονο καθηγητή της

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: