Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μανδαράκης – Η Ηλεία στο Κόκκινο η Αυτοδιοίκηση στο Λευκό

Μανδαράκης – Η Ηλεία στο Κόκκινο η Αυτοδιοίκηση στο Λευκό

Η Ηλεία στο Κόκκινο η Αυτοδιοίκηση στο Λευκό.

Η Ηλεία το τελευταίο 20ήμερο έχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Κάθε μέρα υπήρχαν έως 25 με μέσο όρο τα 15.
Πολλές μέρες η πλατεία του Πύργου μοιάζει σαν καφετέρια, με μεγάλο συνωστισμό. Το φυσικό επακόλουθο ήταν στις 19/2/21, να αποφασιστεί ότι, μπαίνουμε στο κόκκινο, σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης

***Κανείς όμως, δεν χτύπησε από πριν την Καμπάνα Κινδύνου, ούτε Βουλευτής, ούτε Αντιπεριφερειάρχης, ούτε Δήμαρχος, ούτε Αντιπολίτευση.

* Καταλαβαίνω πως, οι βουλευτές έχουν εθνικά καθήκοντα, λείπουν, εκτός και εάν πρόκειται για αποζημιώσεις από καταστροφές κλπ.
*Οι δε Αυτοδιοικητικοί πως, ασχολούνται με το να καλυτερέψουν την καθημερινότητα της ζωή μας, (απορρίμματα, πεζοδρόμια), και ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες.
-Δεν υποτιμώ καθόλου την προσήλωση τους στην σοβαρότητα των παραπάνω ζητημάτων.
*Όλοι όμως παράλληλα έβλεπαν, τα ανησυχητικά μηνύματα των αυξανόμενων κρουσμάτων, αλλά δεν αντέδρασαν ως όφειλαν!
-Προφανώς δεν αξιολόγησαν σωστά το κύριο, δηλαδή πως, προέχουν τα μέτρα για την προστασία της ΖΩΗΣ των συμπολιτών, έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων.
-Συνέχισαν να ασχολούνται με όλα τα καθιερωμένα, σαν να μην τρέχει τίποτα, εκτός από το επείγον, να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.  

***Η Αυτοδιοίκηση επίσης είναι αναπόσπαστο μέρος, της διοίκησης της χώρας, το πιο κοντινό στον πολίτη, άρα η εφαρμογή των μέτρων προστασίας είναι και, στην δική τους ευθύνη!
-Επομένως δεν είναι χρήσιμοι, αν αποφεύγουν να εφαρμόσουν «απαγορεύσεις», αφήνοντας την υλοποίηση τους μόνο στο κεντρικό κράτος, ώστε αυτοί να μην γίνονται δυσάρεστοι.

*Είναι καθήκον τους λοιπόν διότι, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας, άλλος αντικαταστάτης ο οποίος μπορεί να κάνει την δική τους δουλειά.

-Επειδή όμως ακριβώς αυτό συμβαίνει, σπάει ο κρίκος και τα μέτρα δεν φθάνουν στους πολίτες με την ένταση που απαιτείται.

-Το δε αποτέλεσμα είναι η λήψη, ακόμη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, στην κυκλοφορία και στην οικονομική δραστηριότητα.
Εν τέλει, με αυτήν την τακτική όλοι χάνουμε.

***Δεν αναφέρομαι γενικά στην πανδημία, αν έχουν ή όχι άλλες ευθύνες και αν ανταποκρίνονται, εστιάζω στα προληπτικά μέτρα προστασίας.

*Ισχυρίζομαι ότι, είναι ήδη στην αρμοδιότητα τους, και δεν χρειάζεται θεσμική αποκέντρωση ώστε:
-1)Να έχουν πρωτοβουλία, να προειδοποιήσουν, να βγάλουν μια ανακοίνωση με συστάσεις, να μιλήσουν Δυνατά και Δημόσια.
-2)Η Δημοτική Αστυνομία, να περιπολεί και να αποτρέπει τις εστίες μετάδοσης του ιού έξω από καφέ, σε πλατείες και άλλα στέκια.
-3)Το ίδιο η συνεργασία και η επίκληση, στην συνδρομή της Αστυνομίας, (η οποία και αυτή χαλάρωσε), για να γίνεται πιο αυστηρός ο έλεγχος.

*Δημαρχιακή βούληση και απόφαση απαιτείται, αυτά λείπουν!

***Κανείς ούτε Ένας λοιπόν, δεν στάθηκε με διορατικότητα, πάνω από το κόστος των όποιων αντιδράσεων, ώστε να προειδοποιήσει τους πολίτες, οι οποίοι κουράστηκαν, χαλάρωσαν, ξεθάρρεψαν και παραβιάζουν τα μέτρα.
*Οι Αυτοδιοικητικοί είναι σχεδόν όλοι γνωστοί, μερικοί είναι και φίλοι μου.
*Δεν τους αποδίδω κακές προθέσεις, αλλά λυπάμαι πολύ που το επισημαίνω, έχουν σοβαρή ευθύνη, διότι ολιγώρησαν!

*Εύχομαι πως θα γίνουν περισσότερο, δυσάρεστοι μεν, αλλά χρήσιμοι δε ευαίσθητοι και αποτελεσματικοί.
*Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, μέχρι να εμβολιασθούμε και επιτέλους να λυτρωθούμε.

Βασίλης Μανδαράκης
(αναπληρωτής γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ Ηλείας)                       Πύργος  20/2/21

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: