Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μαρίνος Λάμπρου: Άτακτη υποχώρηση του δημάρχου Πύργου από τις δικαστικές ενέργειες εναντίον μου …

Μαρίνος Λάμπρου: Άτακτη υποχώρηση του δημάρχου Πύργου από τις δικαστικές ενέργειες εναντίον μου …

Παραιτήθηκαν (δηλαδή υποχώρησαν ατάκτως) ο δήμαρχος Πύργου (δια της Συμβούλου του και φίλης του κ. Φλώρας Παπαγιαννάκη) από τις δικαστικές ενέργειες εναντίον μου, από την εκδίκαση της υπόθεσης, δηλαδή από ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Ηλείας κατά εμού του Μαρίνου Λάμπρου (του πολίτη του Δήμου Πύργου και Δημοσιογράφου επί 30 και πλέον χρόνια), με τα οποία ήθελε να με φιμώσει, να πληρώσω πρόστιμο και να με στείλει φυλακή …

Δεν τόλμησαν ούτε να εμφανιστούν στο Δικαστήριο.. κατανοώντας προφανώς ότι δεν ήταν δυνατόν η Δικαιοσύνη να περιορίσει το Δικαίωμα της Ελευθερίας του Λόγου, της Έκφρασης και του Τύπου/της Ελευθεροτυπίας…Βέβαια είχε προηγηθεί η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά εμού με την από 01/12/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Ηλείας.Ξαναλέγω …

  • «Πάντα σε όλη μου την κοινωνική, πολιτική και δημοσιογραφική ζωή και δραστηριότητα δεν ασχολήθηκα και δεν ασχολούμαι με τα προσωπικά και τον ιδιωτικό βίο του καθενός που τον θεωρώ απαραβίαστο και ιερό και πάντα κινήθηκα και κινούμαι με εντιμότητα, ήθος, ανιδιοτέλεια και θάρρος και πάντα από την πλευρά του απλού λαού του οποίου είμαι μέρος του.
  • Κρίνω, κατακρίνω και στηλιτεύω τις παρεκτροπές της κάθε εξουσίας, της Κυβέρνησης, την Περιφέρειας και κάθε Δήμου και πολύ περισσότερο του Δήμου Πύργου που είμαι Δημότης του.
  • Εδραίες μου πεποιθήσεις είναι ότι η ελευθερία του λόγου δεν είναι δικαίωμα και υποχρέωση, είναι καθήκον και ό,τι η Δημοσιογραφία υπάρχει όταν ενοχλεί, ερευνά, αποκαλύπτει, δεν είναι χειραγωγουμένη και υμνητής αλλά ουσιαστική, ερευνητική, έντιμη, ανεξάρτητη και πολυφωνική.

Συνεχίζουμε !»

Ελπίζω η σημερινή ήττα (δια της υποχωρήσεως) του «συστήματος» της παρούσας Δημοτικής αρχής να υπογραμμίσει την επιτακτική αναγκαιότητα, ο Δήμος και η Πόλη μας να οδηγηθεί στην Ευπρέπεια, την Ευγένεια, των προσωπικοτήτων και των «αρχόντων» του θετικού υποδείγματος, της ουσιαστικής μετατροπής του Δήμου σε «κυψέλη» Διαφάνειας, Προόδου, Ανάπτυξης, Δημιουργικότητάς, Πολιτισμού και Παιδείας, προς όφελος των Δημοτών.

Υ.Γ.

  • Ευχαριστώ και πάλι του Νομικούς, Μαρίνα Μπεβούδα και Δημήτρη Δημητρολόπουλο που χειρίστηκαν την υπόθεση μου (μας) αυτήν της ελευθερίας της Έκφρασης και του Τύπου/της Ελευθεροτυπίας και τους αγώνες μου για την Δημοκρατία, καθώς και πολλούς άλλους δικηγόρους που συνέδραμαν, τους εκατοντάδες φίλους που μου συμπαραστάθηκαν ( και ορισμένα μέσα ενημέρωσης )και τους πολλούς που προσφέρθηκαν ως μάρτυρες.

Μαρίνος/Οδυσσέας Λάμπρος

Σημείωση: Υπενθυμίζω ό,τι:

Φοβούμενος την κριτική ο δήμαρχος Πύργου κατάθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Ηλείας κατά εμού του Μαρίνου Λάμπρου (του πολίτη του Δήμου Πύργου και Δημοσιογράφου επί 30 και πλέον χρόνια), δια της συμβούλου του και φίλης του κ. Φλώρας Παπαγιαννάκη διότι :

  • «ο καθού με την ανωτέρω παραβατική συμπεριφορά του και με τις πράξεις του παρεισφρύει στην ιδιωτική μου ζωή με έναν τρόπο εκδικητικό, προσβλητικό, συκοφαντικό και βίαιο για μένα αισθάνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μου ασκείται σωματική βία χωρίς λόγο και αιτία.»
  • «προσβάλλοντας την τιμή, την υπόληψή μου και εν γένει την προσωπικότητά μου»

Και ζητούσε από το Δικαστήριο « προσωρινή διαταγή δυνάμει της οποίας ο καθού

  • α) να απέχει από την προσβολή της προσωπικότητάς μου,
  • β) να απέχει από την ανάρτηση φωτογραφιών με το πρόσωπο μου και με εξυβριστικού και συκοφαντικού για μένα περιεχομένου εκφράσεων δια ζώσης, μέσω μηνυμάτων ή μέσω διαδικτύου,
  • γ) να προβεί στη διαγραφή των ανωτέρω αναρτήσεων που αναφέρω στο ιστορικό της παρούσης μου αλλά και κάθε ανάρτησης στην οποία απεικονίζομαι αυθαίρετα και παράνομα από τον καθού, χωρίς λόγο και αιτία,
  • δ) να μην μπορεί να προβεί σε αναρτήσεις φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζομαι και να απέχει από την εκτόξευση εξυβριστικών, απειλητικών, συκοφαντικών, ειρωνικών σχολίων για εμένα και την προσωπικότητά μου.

Επειδή πρέπει να απειληθεί κατά του καθού χρηματική ποινή τριών χιλιάδων Ευρώ (€ 3.000,00) και προσωπική κράτηση έξι (6) μηνών για κάθε παράβαση των διατάξεων της απόφασης που θα εκδοθεί (άρθρο 700 Κ.Πολ.Δικ.).»Ο άκρατα βωμολόχος δήμαρχος προσπάθησε να αντιμετωπίσει την πολιτική και δημοσιογραφική κριτική με ασφαλιστικά μέτρα.. και άνανδρα κρυπτόμενος ..

πηγή https://www.facebook.com/groups/404687456394742/posts/2062274007302737/

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: