Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες και τσιμεντόλιθους – News.gr
Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες και τσιμεντόλιθους – News.gr

Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες και τσιμεντόλιθους – News.grΖητούν την μετατροπή των κατηγοριών σε κακούργημα

Την μετατροπή των κατηγοριών από πλημμέλημα σε κακούργημα που έχουν απαγγελθεί σε βάρος των συλληφθέντων κατά της διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε καταλήψεις στο Κουκάκι ζητούν οι αστυνομικοί.

Εκπρόσωποι της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων κατέθεσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα – υπόμνημα με το οποίο ζητούν την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων. Παράλληλα, ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί από τα στοιχεία τυποποιείται το  αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης  με ανακοίνωσή του διευκρίνιζε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν «αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης».

Οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση περιέγραψαν τις στιγμές στο Κουκάκι στο STAR.

«Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν σοβαρότατες και βαριές σωματικές βλάβες. Έριχναν χλωρίνη, μπογιές, καθαριστικά για πατώματα και για πιάτα. Επίσης θέλω να τονίσω πως από τις σφοδρές επιθέσεις που δεχόμασταν θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής» κατέθεσε αστυνομικός της ΕΚΑΜ όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Από την πλευρά του αστυνομικός της ΟΠΚΕ, δήλωσε: «Από τις επιθέσεις και τη ρίψη τσιμεντόλιθου έσπασε η ασπίδα μου και τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και τη μέση μου. Στη συνέχεια, με υπηρεσιακό όχημα, μεταφέρθηκα στο 401 ΣΝ όπου διαγνώστηκε κάκωση αριστερού ώμου».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: