Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μαστίχα Χίου: Φάρμακο με την «σφραγίδα» του ΕΟΦ!

Μαστίχα Χίου: Φάρμακο με την «σφραγίδα» του ΕΟΦ!

Ως αποτέλεσμα πολυετών ερευνών, η μαστίχα Χίου εγκρίθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και πλέον κυκλοφορεί με τη μορφή κάψουλας, ως φάρμακο για την ανακούφιση στομαχικών διαταραχών και ως συμπλήρωμα για την υγιεινή του πεπτικού μας συστήματος, χρησιμοποιούμενη συμπληρωματικά στην καθημερινή μας διατροφή.

Πού ωφελεί;
Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες έχουν κατά καιρούς αποδείξει τη μοναδικότητα της μαστίχας Χίου και τα οφέλη της στην υγεία. Έρευνες υποδεικνύουν την ευεργετική της δράση κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος καθώς και την αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική της δράση. Συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας ενώ καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και φροντίζει για την στοματική υγιεινή.

Λόγω της ισχυρής αντιφλεγμωνόδους δράσης του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος (3-οξοτριτερπένιο), η μαστίχα, δρα επουλωτικά λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων ξεκινώντας από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Νόττιγχαμ αναφέρει ότι ακόμα και σε ελάχιστες δόσεις, η μαστίχα μπορεί να θεραπεύσει το πεπτικό έλκος, λόγω της αντιμικροβιακής της δράσης, ενώ σημαντική είναι και η επίδρασή της στη λειτουργία του ήπατος, καθώς ενεργοποιεί την αποτοξινωτική του δραστηριότητα.

Νεότερα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η μαστίχα Χίου μπορεί να διαθέτει μεταβολικές δράσεις κυρίως υπολιπιδαιμικές και αντιδιαβητικές, οι οποίες αποτελούν ήδη αντικείμενο περαιτέρω έρευνας. Κάποιες μελέτες, της έχουν αποδώσει και αντικαρκινική δράση.

πηγή: itrofi.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: