Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μαθητές και «Ξυπόλητοι Ήρωες»
Μαθητές και «Ξυπόλητοι Ήρωες»

Μαθητές και «Ξυπόλητοι Ήρωες»

Θερμή υποδοχή στη συγγραφέα, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, επεφύλαξαν χθες οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που διεξάγεται στο νομό, παρουσιάζοντάς της ένα δικό της έργο με τον τρόπο τους.

Η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μαθητές της Β’ Γυμνασίου στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου τους, όπου τις παρουσίασαν ότι είχαν προετοιμάσει από το βιβλίο της «Ξυπόλυτοι Ήρωες».

Πρόκειται για Ιστορικό Μυθιστόρημα που αναφέρεται στην Κατοχή και την Αντίσταση, το ξυπόλυτο τάγμα και το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Το μυθιστόρημα απέσπασε το 2017 το Κρατικό βραβείο εφηβικού-νεανικού Λογοτεχνικού βιβλίου και το βραβείο του ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ.

Οι μαθητές μας, μετά από σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου της συγγραφέως, διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με το βιβλίο και τη συγγραφική της πορεία. Ήταν για τους μαθητές μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το λογοτεχνικό

βιβλίο και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της φιλαναγνωσίας. Όπως αποκάλυψαν τα παιδιά, το βιβλίο τούς μετέδωσε πολλά μηνύματα και ιδέες και κυρίως το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και την ιδέα της αλληλεγγύης με την οποία μπορούμε σε δύσκολους καιρούς να σώσουμε, αλλά και να σωθούμε.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: