Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μαζί, με στόχο την υγεία: Οκτώ χρόνια προσφοράς στις δομές υγείας της Ελλάδας

Μαζί, με στόχο την υγεία: Οκτώ χρόνια προσφοράς στις δομές υγείας της Ελλάδας


Για τους περισσότερους από εμάς τα ελληνικά νησιά σημαίνουν ήλιο, θάλασσα και ατελείωτο καλοκαίρι. Για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Εκείνοι γνωρίζουν καλά ότι η Ηρακλειά, η Σαμοθράκη, το Καστελόριζο, τα Κύθηρα, αλλά και κάθε νησί της χώρα μας έχουν και… χειμώνα κατά τη διάρκεια του οποίου στα περισσότερα νησιά της άγονης γραμμής η ακτοπλοϊκή σύνδεση μειώνεται απομονώνοντας τους κατοίκους και ελαχιστοποιώντας τη δυνατότητα πρόσβασής τους στις δευτεροβάθμιες φροντίδες υγείας.

Είναι γεγονός ότι ο χειμώνας σε όλες αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές μεγαλώνει τις αποστάσεις και προκαλεί προβλήματα προσβασιμότητας σε υπηρεσίες Υγείας. Τις ανάγκες των κατοίκων έρχεται να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την υγεία», το οποίο συμπλήρωσε οκτώ χρόνια προσφοράς στα ελληνικά νησιά και πλέον συνεχίζει την πορεία του στην ηπειρωτική χώρα, ενώνοντας νησιά και στεριά με «όχημα» την Υγεία. Φέρνοντας κοντά την Ηρακλειά με την Καρυά Ολύμπου, τη Σαμοθράκη με τη Δημητσάνα, το Καστελόριζο με το Πεντάβρυσο Καστοριάς και τα Κύθηρα με τη Ζαγορά Πηλίου!

Στη Μύκονο

 

Το «Μαζί, με στόχο την υγεία» έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 833.000 μόνιμους κατοίκους 70 ελληνικών νησιών να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, ενισχύοντας 74 δομές στη νησιωτική χώρα με 242.504 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Παράλληλα, δημιούργησε πολλαπλασιαστική αξία (Social Return on Investment) ύψους 9,62, που σημαίνει ότι, για κάθε €1 που επενδύθηκε στο Πρόγραμμα, η αξία που επεστράφη στην κοινωνία ανήλθε σε €9,62. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πρόγραμμα που εν τέλει δεκαπλασιάζει σχεδόν την επένδυσή του.

Μικρά νησιά, μεγάλες ανάγκες

«Το ιατρείο σε ένα τόσο μικρό νησί έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για απεικονιστικές εξετάσεις ή εργαστηριακούς ελέγχους. Όταν υπάρχει κάποια ανάγκη, οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες δομές, μακριά από το μέρος τους», δήλωσε η Κατερίνα Βορδώνη, αγροτική Ιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ηρακλειάς, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της «Μελέτης Κοινωνικού Αντικτύπου» του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο νησί των Μικρών Κυκλάδων, στις αρχές Οκτωβρίου. «Τον χειμώνα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με νησιά που έχουν δευτεροβάθμιες υπηρεσίες Υγείας μειώνεται και επιβάλλεται να είμαστε ακόμη πιο σωστοί. Εκεί, λοιπόν, έρχεται η σημασία του εξοπλισμού που έχουμε στα χέρια μας», τονίζει από την πλευρά του ο Γιάννης Σασιάκος, αγροτικός Ιατρός ΠΠΙ Κουφονησίων, δίνοντας το στίγμα για το πώς αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα τη συμβολή της Alpha Bank στην Υγεία.

Συσκευές τελευταίας τεχνολογίας
Η προσφορά του «Μαζί, με στόχο την υγεία» δεν περιορίζεται σε συμβατικό εξοπλισμό, με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και συσκευές να δωρίζονται σε δομές Υγείας. «Η τράπεζα μας έδωσε μια θερμοκοιτίδα που είναι φορητή και παράλληλα μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα λόγω της τεχνολογίας της. Έτσι, όταν υπάρχει ένα νεογνό που πρέπει να μεταφερθεί, η υποστήριξή του -μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά γίνεται από εμάς- γίνεται μέσω του εξοπλισμού που έχουμε στα χέρια μας σήμερα», σημείωσε η Ιμμακολάτα Ντε Μάτζιο, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

 

Στην Ελαφόννησο

Λιγότερες αεροδιακομιδές, περισσότερες δωρεές

Η τοπική κοινωνία ωφελείται ποικιλοτρόπως από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank: «Απετράπησαν αρκετές διακομιδές λόγω της σωστής, έγκαιρης, και έγκυρης διάγνωσης που έγινε με τον σωστό εξοπλισμό που έχουμε σήμερα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σωστής σφυγμομέτρησης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και των δομών Υγείας», δήλωσε ο Γιώργος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών, ενώ ο Παύλος Δάγλας, Δήμαρχος Μεγανησίου, στάθηκε στους δρόμους που άνοιξε το πρόγραμμα: «Πλέον έχουμε κι άλλες δωρεές, από άλλα ιδρύματα, οργανισμούς και φορείς για δράσεις με την τοπική κοινωνία. Το πρότυπο συνεργασίας που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να συνεχιστεί».

Το μέλλον στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία»,  υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014 σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και συνεχίζεται πλέον στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επεκτείνεται και καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο δομών Υγείας, αλλά και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων σε απομακρυσμένες περιοχές, με πρώτο σταθμό την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο Μεγανήσι

Η επέκτασή του ωστόσο, δεν είναι μόνο γεωγραφική, αφού στο πρόγραμμα προστίθεται και μία ακόμη δράση, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τον αντίκτυπό του. Σε συνεργασία με τον οργανισμό GivMed, οι εργαζόμενοι της Alpha Bank θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεές φαρμάκων σε Κοινωνικά Φαρμακεία και να γίνονται με αυτόν τον τρόπο πραγματικοί κοινωνοί της προσφοράς της Τράπεζας στην ελληνική κοινωνία.

Το «Μαζί, με στόχο την υγεία» φέρνει το αγαθό της Υγείας πιο κοντά σε όλους όσους το έχουν ανάγκη όσο μακριά και αν βρίσκονται, είτε τους περιβάλλει το Αιγαίο ή το Ιόνιο πέλαγος, είτε τους «κλείνουν» τα χιόνια και τους απομονώνει ο πάγος στα ορεινά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: