Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Με δέσμευση για πλήρη εξίσωση ενισχύσεων κέρδισε τα μέλη της επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής ο Βοϊτσεχόφσκι
Με δέσμευση για πλήρη εξίσωση ενισχύσεων κέρδισε τα μέλη της επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής ο Βοϊτσεχόφσκι

Με δέσμευση για πλήρη εξίσωση ενισχύσεων κέρδισε τα μέλη της επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής ο Βοϊτσεχόφσκι


Αυτό που μένει τώρα είναι η επίσημη ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα επικυρώσει στο σύνολό της την νέα σύνθεση της Κομισιόν, στις 23 Οκτωβρίου.

Η δήλωση αυτή φαίνεται πως ταρακουνά συθέμελα τις ελληνικές προσπάθειες που διαπραγματεύεται υπέρ της μερικής σύγκλισης των ενισχύσεων, αφού σε ένα αντίθετο σενάριο, οι απώλειες θα φτάσουν για τη χώρα μας τα 750 εκατ. ευρώ. Επιπλέον φαίνεται πως είτε το επιλέξουμε είτε όχι η κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων είναι προδιαγεγραμμένη μέχρι το τέλος της επερχόμενης προγραμματικής περιόδου.

Τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της εξίσωσης των δικαιωμάτων ενίσχυσης μεταξύ των κρατών μελών (εξωτερική σύγκλιση) και μεταξύ των αγροτών εντός των κρατών (εσωτερική σύγκλιση)

Τόνισε πως δεν είναι δουλειά των αγροτών να συμπληρώνουν διοικητικά έγγραφα δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την πρόθεσή του να μειώσει σημαντικά τις ενέργειες που απαιτούνται για την λήψη των άμεσων ενισχύσεων από πλευράς αγροτών. Σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις των  αγροτών, ο κ. Βοϊτσεχόφσκι ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «ήδη οι αγρότες μας κάνουν πολλά» και θα απαιτήσει τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα να πληρούν τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα δοθούν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά κίνητρα στους αγρότες για να επιδιώξουν τις υποχρεώσεις αυτές, ενώ θα επιδιώξει ο τομέας της γεωργίας να συμμετάσχει ενεργά στις διεργασίες για το νέο ευρωπαϊκό πράσινο deal.

Ο Γιανούζ Βοϊτσεχόφκσι πέρασε από χίλια κύματα προκειμένου να κερδίσει την στήριξη της επιτροπής αξιολόγησης της υποψηφιότητάς του. Να σημειωθεί πως ενόψει της περαιτέρω εξέτασης της υποψηφιότητας του κ. Βοϊτσεχόφσκι αλλά και των εθνικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο Πολωνός Πρωθυπουργός  Γιάροσλαβ Κατσίνσκι δεν δίστασε να προβεί και σε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση της Πολωνίας στις οποίες προσεγγίζει εμμέσως πλην σαφώς το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης, υποσχόμενος πως το κόμμα του μπορεί να εγγυηθεί στους Πολωνούς αγρότες «επιδοτήσεις παρόμοιες με αυτές που παίρνουν και οι Γερμανοί αγρότες. Θα είναι 278 ανά εκτάριο, μπορεί και παραπάνω» είπε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: