Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Messinia Forum (video)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Messinia Forum (video)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Messinia Forum (video)

Με σύνθημα «Από τη θεωρία στην πράξη» διεξήχθη με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, το πρώτο «Messinia Forum» το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου στο Μέγαρο χορού Καλαμάτας.

Διοργανωτής ήταν ο νεοσύστατος Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, με την εκδήλωση νατελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, όλων των δήμων της περιοχής καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Έχοντας στόχο και όραμα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε όλους τους τομείς που συνδέονται με την Εστίαση, τα Ξενοδοχεία και τις Τοπικές Εμπορικές Επιχειρήσεις, το MESSINIA FORUM, επικεντρώνεται στην επιχειρηματική καινοτομία και στη δημιουργία συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για την επίλυση προβλημάτων και για την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της Μεσσηνιακής γαστρονομικής ταυτότητας, η σύνδεση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών με τις επιχειρήσεις εστίασης και τον τουρισμό, βήματα, που θα μας οδηγήσουν σε ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και ομιλία του Έλληνα Ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που έστειλε το μήνυμα της προσβασιμότητας σε εστιατόρια και χώρους αναψυχής των ατόμων, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ παρουσιάστηκαν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο κοινό, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις των Βουλευτών του Νομού μας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην εστίαση και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση, σε στρογγυλό τραπέζι, με την παρουσία όλων των Δημάρχων της Μεσσηνίας.

Το MESSINIA FORUM φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός της περιοχής, ο οποίος θα οριοθετεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: