Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Με επιτυχία το οινικό οδοιπορικό των επαγγελματιών οίνου και δημοσιογράφων της Ιαπωνίας και της Κορέας στη Δυτική Ελλάδα

Με επιτυχία το οινικό οδοιπορικό των επαγγελματιών οίνου και δημοσιογράφων της Ιαπωνίας και της Κορέας στη Δυτική Ελλάδα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το οινικό οδοιπορικό για τους 20 δημοσιογράφους, αγοραστές και wineexperts από την Ιαπωνία και την Κορέα, στην Αχαΐα και την Ηλεία που ως στόχο είχε την γνωριμία της αποστολής με τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους της Δυτικής Ελλάδας και τους οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των οίνων ποιότητας της ΠΔΕ στις αγορές της Άπω Ανατολής.

Η ξενάγηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, Αχαΐας και Ηλείας, έχει σχεδιάσει ένα σύγχρονο τριετές πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.840.760,33 ευρώ, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες του οινικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία και την Κορέα.

Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή και προώθηση των ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται δράσεις όπως η συγκεκριμένη, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες, καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την ποιότητα, τις παραδόσεις, τις ποικιλίες, τη γαστρονομία ενός τόπου και να βιώσουν την εμπειρία της δοκιμής των κρασιών και της ιδιαίτερης τοπογραφίας και χαρακτηριστικών των αμπελώνων των ζωνών παραγωγής οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με τα μέλη της αποστολής στην Achaia Clauss και στο Οινοποιείο «Τετράμυθος» εκεί όπου οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των ιστορικών οινοποιείων όσο και με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ.Jungll.

Σημειώνεται ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η πρώτη στη χώρα που ανέλαβε την προώθηση οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ στις αγορές της Άπω Ανατολής με εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα και νέες εξαγωγές που ήδη πραγματοποιούνται.

Οι επαγγελματίες οίνου και οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Δυτική Ελλάδα και στην Αρχαία Ολυμπία ενώ επισκέφθηκαν και το κτήμα «Μερκούρη» όπου ακολούθησε γευσιγνωσία.

Να αναφερθεί ότι την αποστολή συνόδευε εκπρόσωπος του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο.

 

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη της αποστολής και δηλώσεις του Περιφερειάρχη στους παρακάτω συνδέσμους:

youtu.be/uJ6hfjMzu_Q

youtu.be/1lQJxQ_hvdU.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: