Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Με κανόνες εμπλοκής το ”Ντε Γκωλ” στην Α. Μεσόγειο

Με κανόνες εμπλοκής το ”Ντε Γκωλ” στην Α. Μεσόγειο

Με άγριες διαθέσεις έρχονται οι Γάλλοι

Είναι γνωστό ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” απέπλευσε από την Τουλόν, στις 21 Φεβρουαρίου, με την ομάδα μάχης του με στόχο την αποστολή Clemenceau 21, η οποία έχει τρεις στόχους.https://6aa91683a15245aa0ebec79d45a3e08b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Α. Την  καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Levant, ως μέρος της Επιχείρησης Chammal.

Β. Την ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων και συνεργασίας, ιδίως με την Ινδία και την παρουσία στις λεγόμενες περιοχές ενδιαφέροντος όπως η Μεσόγειος, ο Περσικός Κόλπος και ο Ινδικός Ωκεανός. 

Γ. Όσον αφορά τη Μεσόγειο, το γαλλικό επιτελείο του πολεμικού ναυτικού “υπενθυμίζει ότι αποτελεί «στρατηγική» περιοχή, αφού από αυτήν διέρχεται το 25% των παγκόσμιων θαλάσσιων ροών.https://www.youtube.com/embed/Oua8TSMywPs?rel=0&showinfo=1&hl=en-UShttps://www.youtube.com/embed/Jej8ek9YGwA?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

“H προβολή ισχύος στην γαλλική ομάδα μάχης, μας καθιστά δυνατή την άμεση ανάπτυξη ναυτικής και αεροπορικής δύναμης για επιτήρηση, αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και παρέμβαση, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις οδηγίες του Αρχηγού των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων”, αναφέρει γαλλικό ΜΜΕ. 

Ωστόσο, αυτή η «αυτόνομη» ικανότητα παρέμβασης της γαλλικής αρμάδας αφορά και την συμμετοχή και ξένων πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Leopold Ier [Βέλγιο], ΚΑΝΑΡΗΣ [Ελλάδα] και Margoriti [Ιταλία] καθώς και το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter. 

“Είναι σαφές ότι, εάν ο Πρόεδρος της Γαλλίας αποφασίσει να παρέμβει, αυτά τα πολεμικά πλοία  δεν θα συμμετάσχουν, παρά μόνο σε περίπτωση συμφωνίας με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους”, τονίζουν γαλλικές πηγές που δείχνουν την αποφασιστικότητα του Παρισιού να παρέμβει σε τυχόν τουρκικές προκλήσεις λόγω της τουρκικής ασκήσεων Γαλάζια Πατρίδα

Η Courbet βρισκόταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ για να ελέγξει αν ένα τουρκικό πλοίο, το Cirkin, μετέφερε παράνομα όπλα στη Λιβύη καθώς απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του, δεν προσδιόρισε την ταυτότητά του και δεν ανέφερε τον τελικό του προορισμό.

Τώρα οι Γάλλοι έχουν ήδη εντολή του Μακρόν να μην ανεχθούν καμία τουρκική πρόκληση οποιασδήποτε μορφής την οποία πιθανόν να έχουν πληροφορίες ότι θα επιχειρήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στα πλαίσια της πολιτικής Ερντογάν για νεο-οθωμανική κυριαρχία στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: