Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Με την παρουσία διασημοτήτων τα εγκαίνια της “Πρώτης Σημαίας” στη Σκιάθο
Με την παρουσία διασημοτήτων τα εγκαίνια της "Πρώτης Σημαίας" στη Σκιάθο - ertnews.gr

Με την παρουσία διασημοτήτων τα εγκαίνια της “Πρώτης Σημαίας” στη Σκιάθο

Με αστέρες του Χόλιγουντ, με την εκκλησιαστική ηγεσία, την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδας 1821, με βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους και εκπροσώπων κοινωνικών και πολιτικών φορέων, έγιναν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης “Πρώτη Σημαία” στην Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου.

Στην εκδήλωση του Δήμου Σκιάθου “Πρώτη Σημαία” αναδείχθηκε ο ρόλος που έπαιξε το μοναστήρι στα δύσκολα χρόνια της επανάσταση, αλλά και η σπουδαιότητα της οικοδόμησης μιας εθνικής συνείδησης, που σήμερα μπολιάζεται με το σήμερα και το αύριο της εξέλιξης της χώρας μας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 1821, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Ν. Πήλιο και στη Σκιάθο, ενώ από την περασμένη Παρασκευή στο νησί βρίσκεται η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία και εκπροσώπευσε τον Πρωθυπουργό της χώρας, στην τελετή των εγκαινίων, καθώς και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Εκτός της πολιτικής ηγεσίας που παρίστατο, στην τελετή των εγκαινίων, βρέθηκαν και οι ηθοποιοί, Κερτ Ράσελ και Γκόλντι Χόουν, οι οποίοι αγαπούν το νησί της Σκιάθου και είναι ένας αγαπημένος τους προορισμός χρόνια τώρα. Οι δυο αστέρες συνομίλησαν με την κα. Αγγελοπούλου, αλλά και με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος μαζί με δημοσιογραφική αποστολή έκανε το παρθενικό ταξίδι της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκη – Σκιάθος. Ο κ. Ζέρβας δεν έχασε την ευκαιρία να προσκαλέσει τους χολιγουντιανούς αστέρες στη Θεσσαλονίκη και να τους ενημερώσει ότι το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ο Αντόνιο Μπαντέρας, για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Προηγουμένως η κα. Αγγελοπούλου είχε συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου στο Μπούρτζι, στην  Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με  τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, επαναλαμβάνοντας το πόσο σημαντικές είναι οι συνέργειες και οι συνεργασίες σε όλη αυτή την προσπάθεια, ανάδειξης των δυνατοτήτων ανάπτυξης των τοπικών περιοχών, με αφορμή την επετειακή χρονιά 1821-2021

Η κα. Αγγελοπούλου, αμέσως μετά και πριν την μικρή ξενάγηση στο σπίτι- Μουσείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη γεύτηκε τοπικά εδέσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανάπτυξη δεν είναι μόνο η θάλασσα, ανάπτυξη είναι και τα τοπικά προϊόντα, είναι και οι χειροτεχνία είναι το σύνολο των ανθρώπων και των δράσεων τους . Και η Επιτροπή ακριβώς σ αυτό βοηθάει μέσα από τις δράσεις της.

Να αναδειχθούν αυτά που οι κοινωνίες έχουν και προτείνουν.

– ertnews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: