Με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, Κ.Νικολούτσο, συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, Κ.Νικολούτσο, συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, Κ.Νικολούτσο, συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Ν. Καλάκος: «Κοινός μας στόχος η ανάπτυξη της Ηλείας»

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, συναντήθηκε και συζήτησε τα σημαντικότερα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα του νομού ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το παρόν και το μέλλον της Ηλείας, με έμφαση στο πώς θα συγκρατηθεί η δημογραφική συρρίκνωση και πώς θα τερματιστεί η οικονομική στασιμότητα, για να παραχθεί πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Νικολούτσος έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη διευθέτησης των χωροταξικών ζητημάτων, ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια οι χρήσεις γης και να γνωρίζουν οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές τι μπορούν να κάνουν και σε ποια σημεία.

Παράλληλα, τόνισε ότι στηρίζει το σχέδιο της «ΔιαΝΕΟσις» για την ανασυγκρότηση της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, επισημαίνοντας όμως ότι η «ΔιαΝΕΟσις» είναι αυτή που θα καθορίσει τη Στρατηγική κι ότι η εφαρμογή της είναι υπόθεση των φορέων της Ηλείας.

Σε ό,τι αφορά το Επιμελητήριο, ο κ. Νικολούτσος ανέφερε πως γίνεται σημαντική δουλειά στην αξιοποίηση των προγραμμάτων και πως έχει δομηθεί ένα αξιόλογο δίκτυο στα Βαλκάνια και στην Αδριατική, με ελληνοϊταλικές συνεργασίες, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διευθέτησε με επιτυχία τη σημαντικότερη αναπτυξιακή προτεραιότητα της Ηλείας, δρομολογώντας την κατασκευή της Πατρών-Πύργου μέσω της επανένταξής της στην Ολυμπία Οδό.

Παράλληλα, επισήμανε πως η συνεργασία με τη «ΔιαΝΕΟσις» είναι επίσης πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αφού για πρώτη φορά εκπονείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, έπειτα από ευρεία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

Ο Ηλείος οικονομολόγος υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, ώστε ο νομός να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, και πρόσθεσε ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες εκλογές, θα προωθήσει σε κυβερνητικό επίπεδο κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και όλων των φορέων.

«Συζήτησα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Νικολούτσο, τα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν τον νομό μας. Πιστεύω πως η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για την πορεία μας, διότι υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ για να τους απορροφήσουμε αποτελεσματικά. Η κυβέρνηση διέσωσε την Πατρών-Πύργου από τις γνωστές εργολαβίες του ΣΥΡΙΖΑ και εγγυάται τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού σχεδίου που εκπονεί η ΔιαΝΕΟσις. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε. Για αυτό δεσμεύομαι ότι ως βουλευτής θα είμαι διαθέσιμος να συνεργαστώ με όλους τους παραγωγικούς φορείς για να μπει η Ηλεία σε τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: