Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου

Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου

Δήμος Πύργου

-Συγκεντρώθηκαν πάνω απο 150 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα

Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Θεαματική η συμμετοχή του κόσμου”

Μια απο τις μεγαλύτερες εκστρατείες καθαρισμού ξεκίνησε την Κυριακή 17-1-2021 ο Δήμος Πύργου από την παραλία του Κατακόλου και την ευρύτερη περιοχή. Σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου, την Πολιτική Προστασία και το Γραφείου Εθελοντισμού καθαρίστηκαν από πλαστικά σκουπίδια, κλαδιά, ξύλα και φερτά υλικά αρκετά χιλιόμετρα παραλίας και συγκεντρώθηκαν πάνω απο 150 σακούλες σκουπιδιών που είχε “ξεβράσει” η θάλασσα.
Μαζί με τις παραπάνω υπηρεσίες, το παρών έδωσαν δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Εκεί, βρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος συντονισμού και καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος, ο υπεύθυνος του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, η Πολιτική Προστασία, ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ στο έργο της συλλογής των απορριμμάτων συνέβαλαν τα μέγιστα ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου “ Φάρος” και δεκάδες εθελοντές. Μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό επιχείρησαν φορτηγά 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, ένα μεγάλο φορτηγό και μηχάνημα έργου του Δήμου που απομάκρυναν τα ξύλα. Ο καθαρισμός ξεκίνησε απο την παραλία του Κατακόλου (περιοχή Συκιάς), και επεκτάθηκε στην περιοχή “Κουνέλια”, “Καβούρι” έως και το “Αντλιοστάσιο”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία καθαρισμού θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή από την παραλία της Σπιάντζας.
“Η συμμετοχή του κόσμου ήταν θεαματική και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτική Αρχής ” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. “ Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Βγάλαμε πάνω απο 150 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα. Το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά όσον αφορά στην καθαριότητα των παραλιών μας, διότι ό,τι ρίχνουμε στη θάλασσα αυτή μας το επιστρέφει πίσω. Και τα σημερινά απορρίμματα είναι μια περίτρανη απόδειξη. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας. Το είχαμε πει, ότι η καθαριότητα του Δήμου είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες και ήδη έχουμε κάνει αλματώδη βήματα σ’ αυτόν τον τομέα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσπαθώντας να διευθετήσουμε και να λύσουμε προβλήματα ετών. Συνεχίζουμε δυναμικά και θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας, γιατί όπως είπα η καθαριότητα μας αφορά όλους”.

Η φύση μας “επέστρεψε” ό,τι της δώσαμε

“Πρέπει να μάθουμε μα σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η συμμετοχή των πολιτών για να διατηρήσουμε μια πόλη καθαρή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας” δηλώνει ο αντιδήμαρχος συντονισμού και καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης ο οποίος υπογραμμίζει ότι “σήμερα η φύση μας επέστρεψε αυτό που της δώσαμε εμείς “απλόχερα”, όλα τα πλαστικά σκουπίδια. Θέλω, και ως καινούργιος αντιδήμαρχος καθαριότητας να δηλώσω ότι αυτό θα είναι το master plan που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο δήμο σχετικά με την καθαριότητα και την ποιιότηα ζωής των πολιτών. Τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή θα είμαστε στην παραλία της Σπιάντζας”.

Για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πού πετάνε τα σκουπίδια τους. “Ήταν πολύ ελπιδοφόρο στο πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε όλους που για άλλη μια φορά βρίσκονται στο πλευρό της δημοτικής αρχής. Θέλω όμως να τονίσω ότι και οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί όλα αυτά τα σκουπίδια βρέθηκαν εκεί από χέρια συμπολιτών μας. Εμείς, θα συνεχίσουμε ανάλογες δράσεις και σε αλλά σημεία όπου υπάρχει αυτό το πρόβλημα”.
Με γνώμονα τη δημόσια υγεία, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος δηλώνει πως η συγκεκριμένη εθελοντική δράση απο τον Δήμο Πύργου “ σηματοδοτειι την αγαπη για καθαρές ακτές προσβάσιμες από ολους και ένα δώρο στα παιδιά και τους συμπολίτες μας για ένα καθαρότερο και υγιές περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ας γίνει η απαρχή για συχνότερες και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεια”.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: