Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μεγάλη φωτιά στη Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Αγγίζουν τα σπίτια οι φλόγες
Μεγάλη φωτιά στη Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Αγγίζουν τα σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στη Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Αγγίζουν τα σπίτια οι φλόγεςΣε απόγνωση οι κάτοικοι στα Βατερά, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Μυτιλήνη. Η πυρκαγιά δείχνει ανεξέλεγκτη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί και ήδη οι φλόγες αγγίζουν τα σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού. Είναι τόσο πυκνός ο καπνό που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, με Απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός των Βατερών λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Ρογκάδα Πολιχνίτου. Στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, όσο και οι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος και Στρατής Κύτελης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: