Μεγάλη «στάση» του Routelab στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μεγάλη «στάση» του Routelab στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Μεγάλη «στάση» του Routelab στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Ο τουρισμός των… γεύσεων και της ποιότητας!

Μια υπαίθρια γαστρονομική και οινική γιορτή στήθηκε στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή εγκαινιάζοντας την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου Routelab στον Πύργο (2&3 Νοεμβρίου).

Η διαδρομή του #RouteLab ξεκίνησε προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τους δρόμους της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και τις σύγχρονες επιθυμίες του ταξιδιώτη, αναζητώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής αλλά και του ρόλου του τουρισμού στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία ο πρώτος τομέας των εγκαινίων ήταν αφιερωμένος στα κορυφαία τοπικά προϊόντα της περιοχής που συνθέτουν τον γαστρονομικό τουρισμό. Παρουσιάστηκαν με περίτεχνο τρόπο με την πολύτιμη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας καθώς και επαγγελματιών-εκθετών της περιοχής.

Στο χώρο βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος συνομίλησε με όλους τους εκθέτες και  δήλωσε : “`Το Routelab” ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά είναι ο “δρόμος”  των εμπειριών, των βιωματικών σχέσεων με το περιβάλλον, τη ζωή, τον πολιτισμό, τον τουρισμό. Προσπαθούμε να συνδέσουμε την τοπικότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Παράλληλα όλο αυτό να το επικοινωνήσουμε με μια εξωστρέφεια στους επισκέπτες της περιοχής μας και να αποτελεί ένα κίνητρο να μας επισκέπτονται”.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελ/νήσου και Δυτικής Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: