Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μεγάλη συμμετοχή στον Επικούριο Δρόμο
Μεγάλη συμμετοχή στον Επικούριο Δρόμο

Μεγάλη συμμετοχή στον Επικούριο Δρόμο

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 δρομέων και περιπατητών ολοκληρώθηκε για το 2022 ο 11ος Επικούριος Δρόμος που έλαβε χώρα στην ορεινή Επαρχία Ολυμπίας, ξεκινώντας από το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, και καταλήγοντας στην Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, στα όρια Ηλείας – Μεσσηνίας. Βασικό σύνθημα του αγώνα πέραν του ιστορικού “ΙΑΘΗΜΕΝ” των Φιγαλέων, ήταν η επαναφορά των Γλυπτών του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, σε μια νέα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει ο σύλλογος των Φιγαλέων.

Ο καιρός που συνόδευσε τους αθλητές ήταν εξαιρετικός, αφού λίγες ώρες πριν τον αγώνα είχε βρέξει στην περιοχή και έτσι οι συνθήκες ήταν άψογες για την διεξαγωγή του αγώνα των 15 χιλιομέτρων.

Για το λόγο αυτό οι πρώτοι δρομείς ολοκλήρωσαν τον αγώνα κάνοντας εξαιρετικούς χρόνους!

Οι νικητές

ΑΝΔΡΕΣ

GREGOIRE SCHMITZEBERGER – 52:46
ΦΩΤΗΣ ΚΑΠΕΛΛΕΣ – 54:59
ΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ – 55:15

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΚΑ – 57:19
ΜΑΙΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – 1:12:02
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ – 1:15:00

Επίσης πραγματοποιήθηκαν τιμητικές απονομές στις κατηγορίες: U18, Γηραιότερος Δρομέας Άνδρας – Γυναίκα, μεταξύ άλλων στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Νικολακόπουλο, στον πρώην  Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Διονύση Θεοχάρη καθώς και στους χορηγούς του αγώνα.

Τιμήθηκαν επίσης οι ήδη διακριθέντες αθλητές Παναγιώτης Δούσης ο οποίος συγκίνησε με το λόγο του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και τους συναθλητές του καθώς και ο Θάνος Χουλιάρας για την προσφορά τους στον αθλητισμό και τη προβολή και προώθηση του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: