Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μεγάλο έργο στη Λάκκα του Χρέπα
Μεγάλο έργο στη Λάκκα του Χρέπα

Μεγάλο έργο στη Λάκκα του ΧρέπαΈνα ακόμα μεγάλο έργο του Δήμου Πηνειού στη Γαστούνη, βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης: Η αξιοποίηση των αποθηκών του ΑΣΟ που θα συνδεθεί με το Πάρκο Αναψυχής της Γαστούνης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πηνειού κ Ανδρέας Μαρίνος, από την Λάκκα Χρέπα και με αφορμή το μνημόσυνο των 6 ηρώων, δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Μία εκδήλωση που για πολλά χρόνια ήταν υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την αξία που πρέπει. Ο χώρος του μνημείου διατηρείται καθαρός από την υπηρεσία καθαριότητας και τον αντιδήμαρχο Νίκο Μαφρέδα. Έχουμε όραμα αυτή η Λάκκα Χρέπα να γίνει ένα υπέροχο πάρκο που θα συνδεθεί με τις αξιοποιημένες Αποθήκες ΑΣΟ, όπου θα στεγάζεται η έδρα του δημαρχείου, θα είναι η έδρα του Δήμου Πηνειού και επίσης όλες αυτές οι αίθουσες θα αξιοποιηθούν και θα γίνουν εκθεσιακοί χώροι αλλά και χώροι για άλλες δράσεις.

Ο ανάδοχος είναι έτοιμος. Το ποσό των 3.350.000 ευρώ βρίσκεται στα ταμεία του Κράτους και πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουμε και αυτό το έργο όπως και πολλά άλλα. Ο Δήμος Πηνειού αντιλαμβάνεστε αλλάζει όψη με μεγάλα και μικρά έργα».

Μνημόσυνο

Με κάθε τιμή πραγματοποιήθηκε στη Λάκκα Χρέπα, την Κυριακή 20 Ιουνίου, η εκδήλωση μνήμης για τους 6 εκτελεσθέντες του Ηλειακού Κάμπου από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944. Είχε προηγηθεί μνημόσυνο των Δωρητών του Δήμου στον μητροπολιτικό ναό Γαστούνης.

Στο μνημείο, όπου τελέστηκε Μνημόσυνο από τους εφημερίους του ιερού ναού Αγ. Νικολάου Γαστούνης, κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο, την πρόεδρο της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Λεχαινών κ. Σάκη Παναγιώταρο, τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μαφρέδα ως εκπρόσωπο των Αντιστασιακών ενώ ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό τιμή και δόξα στους νεκρούς μας.

Ως γνωστόν οι πέντε εκ των εκτελεσθέντων, ήταν νέα παλικάρια από 18 έως και 28 χρονών.

Ομιλίες

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος ενώ ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Θεοδωρακόπουλο και τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο.

«Για να επιτευχθούν σήμερα στόχοι πρέπει να υπάρχει πολιτική ειρήνη και ομόνοια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρακόπουλος ενώ ανάλογο ήταν και το μήνυμα του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου: «Εκείνο που πρέπει να μας γίνει βίωμα είναι να μην υπάρχουν ποτέ προδοσίες, να μην υπάρχουν ίντριγκες και διχόνοια, γιατί αυτά οδήγησαν στην εκτέλεση αυτούς τους ανθρώπους»

Παρόντες στη λιτή εκδήλωση μνήμης εκτός των προαναφερθέντων ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Παναγούλιας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μαφρέδας και Σοφία Μαρινοπούλου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δ. Γεωργόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Π. Πεπελάσης και Κ. Λούρμπας καθώς και εκπρόσωπος των οικογενειών των εκτελεσθέντων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: